Hetty Hafkamp.
Hetty Hafkamp. Foto: Theo Annes

Hetty Hafkamp neemt afscheid

Vervolg van de voorpagina

sen beter bij een wethoudersportefeuille."

Geleerd over het leven

Wat is er in twaalf jaar Bergen in Hetty Hafkamp veranderd? "Nou, eigenlijk niet zoveel. Nou ja, misschien dat je altijd leert, blijft leren. En dat moet ook. Ik heb hier ontzettend veel geleerd over het leven. Een verandering nu is wel dat ik straks niks meer hoef, maar wel veel mag." Met veel plezier zal Hetty Hafkamp doorgaan met bestuursfuncties zoals bij het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten of de Boekmanstichting. Of wie weet wat gaat ze iets doen op maatschappelijk terrein. Maar eerst: "Gewoon op een mooie ochtend op de fiets kunnen stappen."

Sociale media

Ze is erkentelijk voor de twaalf jaar waarin ze met veel plezier en hard heeft gewerkt. Het was zeker ook de periode dat de sociale media hun rol gingen spelen. "En die hebben, naast hun leuke kanten, het werken in openbare functies wel veranderd. Maar ik kijk vooral met heel veel dankbaarheid terug op deze mooie jaren."

Hetty Hafkamp neemt maandag 2 maart in Museum Kranenburgh afscheid als burgemeester van de gemeente Bergen; haar opvolger is Peter Rehwinkel.