Stan en Ollie, neergezet door de acteurs John C. Reilly en Steve Coogan.
Stan en Ollie, neergezet door de acteurs John C. Reilly en Steve Coogan. (Foto: Filmhuis Schoorl)

Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd worden vrijdag 28 februari tweee films vertoond.

Om 15.00 uur draait 'Stan & Ollie' (2018). Anno 1953 zijn de Dikke, Oliver Hardy en de Dunne, Stan Laurel (fantastisch neergezet door John C. Reilly en Steve Coogan) enigszins in de vergetelheid geraakt. Ze besluiten nog één triomfantelijke afscheidstournee langs Britse en Ierse theaters te ondernemen. Ondanks het hectische schema, weten ze met de steun van hun echtgenotes hun status veilig te stellen bij het aanbiddende publiek. Deze melancholieke biopic moet het vooral hebben van het fraaie acteerwerk, met name de slapstick reconstructies zijn ijzersterk.

'My Foolish Heart'

Om 20.00 uur is de Nederlandse film 'My Foolish Heart' (2018) te zien. In de lente van 1988 viel de vermaarde jazztrompettist en zanger Chet Baker uit het raam van een hotel vlak bij de Rosse Buurt van Amsterdam. Deze sfeervolle, wat nostalgische film volgt een Amsterdamse rechercheur die de laatste dagen van deze vermaarde Amerikaanse artiest probeert te reconstrueren. In het kielzog van Chet Bakers laatste noten wordt hij vooral geraakt door de lyrische muziek en het levensverhaal van deze aan lager wal geraakte legende. Wanneer Chets duistere kant zich aan hem openbaart, realiseert de politieman dat hij meer op Chet lijkt dan hem lief is…

Kaarten à € 10,- (€ 7,50 euro tot achttien jaar) zijn te reserveren via www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling. De film wordt vertoond zonder pauze; een toegangskaart geeft recht op een consumptie na afloop van de voorstelling.