Nationaal monument kamp Vught.
Nationaal monument kamp Vught. (Foto: aangeleverd)

Doe mee aan Rodi's Fritz Fotowedstrijd

ALKMAAR - De meeste Alkmaarders kennen de naam Fritz Conijn van de Fritz Conijntunnel, het fietstunneltje tussen de Bloemwijk en de Hoef. Hij was aan het begin van de Tweede Wereldoorlog nog maar een jochie, een snotneus van amper zeventien jaar die zich ontpopte tot dé Noord-Hollandse verzetsleider. In september 1944 werd Fritz Conijn op 21-jarige leeftijd in kamp Vught gefusilleerd. De theatervoorstelling FRITZ van Superstar Theaterproducties - te zien van 2 tot en met 5 mei in De Vest - gaat over deze Alkmaarse jongen. Rodi Media houdt in samenwerking met Superstar Theaterproducties een fotowedstrijd, met het thema 'breekbare vrijheid'.

Wat betekent vrijheid voor jou? Welke keuzes maak jij om vrij te zijn, of je vrij te voelen? Hoe ziet 'breekbare vrijheid' eruit voor jou? Zet het om in een inspirerende foto. Iedereen mag aan deze fotowedstrijd meedoen: jong, oud, professional of amateur. Foto`s mogen in zowel zwart-wit, en eventueel bewerkt aangeleverd worden. De vakjury bestaat uit fotograaf Johan van der Horn; Leen Spaans (oud-voorzitter Historische Vereniging Alkmaar) en Maarten Elout (schrijver, regisseur en artistiek leider van Superstar).

Meedoen?

Kijk op www.superstar.theater en vul het deelnameformulier in. Lever de foto's (maximaal 2 MB in jpeg formaat) aan voor 10 april. De tien foto`s met de hoogste waardering van de vakjury worden tijdens de voorstellingsperiode van FRITZ 75 jaar vrijheid worden van 2 tot en met 5 mei geëxposeerd in de foyer van TAQA Theater De Vest.

Fritz Conijn.