Onthulling logo 450 jaar Callantsoog met vlnr werkgroep Hans Nijhuis, Ingmar Strikwerda, Eltjo Hoogenraad, Peter Laan, Tinie Strikwerda, Herman Leguit, Madelon Strikwerda, Simone Gerard en Lucas Pouwels. Carlo Petrus, Jan Zijp en Petra Orij van de werkgroep ontbreken op deze foto.
Onthulling logo 450 jaar Callantsoog met vlnr werkgroep Hans Nijhuis, Ingmar Strikwerda, Eltjo Hoogenraad, Peter Laan, Tinie Strikwerda, Herman Leguit, Madelon Strikwerda, Simone Gerard en Lucas Pouwels. Carlo Petrus, Jan Zijp en Petra Orij van de werkgroep ontbreken op deze foto. (Foto: Simone Gerard)

Prachtige plannen voor Callantsoog 450 jaar

CALLANTSOOG - 'Het huidige Callantsoog ontstond nadat de Allerheiligenvloed in 1570 een oudere nederzetting op het toenmalige eiland 't Oghe had verwoest.'* Daarom is 2020 voor Callantsoog een jubileumjaar. Het dorp bestaat dit jaar 450 jaar. Dit mag gevierd worden, dachten een twaalftal inwoners. Zij vormden een werkgroep en bedachten prachtige plannen. De uitrol ervan speelt zich gedurende die hele jaar af.

Jubileumjaar geopend met onthulling logo

Ingmar Strikwerda is de persoon uit deze werkgroep, die zich voor dit jubileumjaar bezig houdt met de promotie. Het enthousiasme spat ervan af als hij uitlegt wat er dit jaar allemaal in de planning staat.

"We hebben een logo gemaakt en deze in januari onthuld. Daarmee werd het jubileumjaar geopend." Verder is iemand uit de werkgroep bezig met het Callantsoger ontbijt. " Dat betekent dat we met heel Callantsoog ontbijten op het dorpsplein. Er komen tafels, stoelen en eten. Wel is het handig als iedereen zijn eigen bord en bestek meeneemt", knikt Ingmar.

Fotowandeltocht

Daarbij zijn we bezig met een hirsotrische fotowandeltocht door Callantsoog. Door het hele dorp plaatsen we borden met foto's op diverse plekken. Het zijn foto's van diezelfde plekken, maar dan zo'n zestig jaar geleden genomen." Wandelaars kunnen de verschillen tussen vroeger en nu ontdekken.

Beachvolleybal

31 mei wordt een belangrijke dag op het gebied van sport. Die dag staat in het teken van Beachvolleybal. De Nederlandse Volleybalbond houdt die dag en beachvolleybal competitieronde. Zestig velden zullen op het strand een plekje krijgen en vele competitieteams en recreanten spelen er tegen elkaar om de punten. "Het wordt een groots spektakel. Gelukkig neemt de Volleybalbond de organisatie ervan voor haar rekening."

Muziekdag

Tijdens de muziekdag zullen zoveel mogelijk mensen uit Callantsoog zich over het dorp verspreiden en hun muziek ten gehore brengen. Onder meer op het Dorpsplein en in de museumboerderij en het Dorpshuis. En dan denkt Ingmar aan koren, bandjes en diverse muzikanten.

Lichtjestocht

"En In oktober organiseren we een lichtjestocht. De route loopt niet alleen door Callantsoog, maar ook door het Zwanenwater. We hopen dat mensen leuke kleding

Verder lezen op pagina 22.

aantrekken met lichtjes en langs de route valt ook het een en ander te zien en te beleven."

De voorbereidingen zijn nog in volle gang en gaan de goede kant op. "Callantsoog gaat er een fantastisch jaar van maken. Natuurlijk is iedereen uit de omgeving welkom om onze activiteiten te bezoeken", besluit Ingmar.

* bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Callantsoog