Van links naar rechts Brons Bram van Gelder en Timo Kroeze van Speelpark Oud Valkeveen Zilver Marion Barth van Ecomare en Goud Agnes en Robert Kruijff
Van links naar rechts Brons Bram van Gelder en Timo Kroeze van Speelpark Oud Valkeveen Zilver Marion Barth van Ecomare en Goud Agnes en Robert Kruijff (Foto: aangeleverd)

Landgoed Hoenderdaell is 'Leukste uitje van Noord-Holland 2020'

ANNA PAULOWNA - Landgoed Hoenderdaell is het 'Leukste uitje van Noord-Holland'. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het 'Leukste uitje van Noord-Holland 2020'. Het team van het landgoed ontvinge de gouden award in het Zuiderzeemuseum. De zilveren award ging naar Ecomare. De bronzen award ging naar Speelpark Oud Valkeveen.

Hoogste cijfers op bijna alle onderdelen

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht.

"Bij deze verkiezing gaat het niet om de meeste stemmen gelden"' legt Robert Kruijff, manager van Hoenderdaell uit, "maar ook om de waardering die we voor het park krijgen. Het blijkt dat we hoog scoren in de prijs/kwaliteit verhouding. Dat vinden we ook belangrijk, want het park is bedoeld voor onze dieren. Daarnaast willen we het aantrekkelijk en laagdrempelig houden voor de mensen in de omgeving en de overige bezoekers."

'Het is een perfect park'

Landgoed Hoenderdaell haalde, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en werd daarmee de winnaar van 2020.

Een greep uit de reacties over de winnaar: 'Het is een perfect park. Midden in de natuur. Je combineert de dieren samen met ontspanning en rust.' 'Heel mooi park zo natuurlijk mogelijk. Vriendelijk personeel. Goede voorzieningen voor hapje en drankje. Mooie speeltuin voor de kinderen. Dus genieten voor jong en oud.'

Waardering voor balans

Robert is er blij mee. "We wonnen de prijs al vier keer op rij en dachten: het blijft niet zo. Noord-Holland is een groot gebied en er zijn veel meer leuke uitjes. Toch laat dit zien dat de waardering van de leden van de ANWB die hier geweest zijn hoog is. Wij proberen met ons park te luisteren naar de bezoekers, maar willen ook de dieren in acht nemen. Blijkbaar wordt het zoeken naar de balans hierin zeer gewaardeerd."

De ANWB organiseerde de verkiezing van het 'Leukste uitje' voor de tiende keer. Kijk voor alle winnaars op www.anwb.nl/leuksteuitje.

De verkiezing 'Leukste uitje 2020' is onderdeel van ANWB Eropuit. Elk jaar gaan ruim een miljoen leden eropuit met een ticket met ANWB ledenvoordeel om een leuke dag uit beleven. Land van ANWB biedt tevens tickets voor theatervoorstellingen, diverse verblijfsarrangementen en honderden wandel- en fietsroutes: kortom alles om er in Nederland op uit te gaan.