Rode rozen betekent: een geheime aanbidder.
Rode rozen betekent: een geheime aanbidder. (Foto: aangeleverd)

Rode rozen vieren hoogtij in scholen door Valentijnse liefdesuiting

REGIO - Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Dit doen ze bijvoorbeeld door elkaar cadeautjes, bloemen of kaarten te geven. Ook anonieme geliefdes verklaren deze dag hun liefde aan hun 'Valentijn'. De afzender wordt niet altijd achterhaald.

Vooral in scholen zijn de rode rozen de veertiende februari zeer in trek. In elke klas worden er bij deze en gene rozen afgeleverd, van een bekende, maar veel vaker een onbekende aanbidder. Het levert veel voer op voor discussies: Komt ie van die gave gozer, of die vlotte dame? Soms wordt zelfs een kort gedichtje met lieve woorden toegevoegd.

Verklaar de liefde!

Scholieren die ook op een andere manier eens hun liefde willen verklaren, openbaar of anoniem, nodigen wij van harte uit hun liefdesuiting in de vorm van een gedicht, tekening, of anderszins (een filmpje op de website?) naar ons te sturen. Doe dit dan voor 5 februari en stuur jouw liefdesuiting of link naar redactie.soz@rodi.nl. De 'Valentijntjes' worden geplaatst in de uitgave van 9 februari.