Ambassadeur Karin Bloemen verzorgt tijdens het benefietdiner een optreden.
Ambassadeur Karin Bloemen verzorgt tijdens het benefietdiner een optreden. (Foto: aangeleverd)

'Hier wordt voor ons gezorgd'

ALKMAAR/BERGEN AAN ZEE - "Kankerpatiënten hebben veelal te maken met meerdere artsen die de gezamenlijke zorg op zich nemen. Het is dus een pre dat ze bij elkaar zitten om makkelijk bij elkaar naar binnen te kunnen lopen. Geconcentreerde zorg betekent korte lijnen. Bovendien hoeven patiënten niet meer door het hele ziekenhuis te lopen, tenminste niet vaker dan nodig. Ze hebben al genoeg aan hun hoofd."

La Bloemen op benefiet voor aankleding multidisciplinaire polikliniek oncologie

Aan het woord is Hermien Schreurs, als oncologisch chirurg verbonden aan de Noordwest Ziekenhuisgroep. Zij is tevens voorzitter van een stichting die luistert naar de naam Igeya en ze is medisch manager van het oncologisch centrum Noordwest. "We beschikten tot op heden over een kleine polikliniek oncologie op de begane grond, maar gaan verhuizen naar de eerste verdieping naast de borstkliniek. Daar is een grotere poli gesitueerd die verbouwd gaat worden. Omdat aan allerlei regels voldaan moet worden, gaat deze verbouwing veel geld kosten. Met als gevolg dat er geen budget meer is voor de aankleding van de multidisciplinaire polikliniek. Niet eens voor een kleurtje op de wanden. En juist dat is juist essentieel voor patiënten die in een verdrietige situatie zitten. Zij moeten zich even kunnen terugtrekken in een warme omgeving. Zodanig dat ze bij het binnenkomen meteen het gevoel hebben: 'hier wordt voor mij gezorgd'."

Stichting Igeya

Als voorzitter van de stichting Igeya maakt Schreurs zich sterk voor het bevorderen van de kwaliteit van de oncologische zorg in de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) én de regio. "We hoeven niet uit te leggen dat we hele oncologische goeie zorg leveren, maar er is te weinig ziekenhuisbudget voor een warme aankelding en een mooi ambiance. Dat geld moet er komen zonder dat het ten koste gaat van overige zorg in het ziekenhuis. Daarom hebben we als stichting Igeya het initiatief genomen een benefietdiner met veiling te organiseren om het benodigde geld bij elkaar te krijgen."

Karin Bloemen

Het benefietdiner met veiling en loterij staat donderdag 6 februari op de rol en wordt gehouden in strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee. "Het is voor het eerst dat we een dergelijke benefietavond organiseren, dus alles is nieuw voor ons. Maar we doen het met passie! We zijn zeer verheugd met de komst van Karin Bloemen, die vanaf dag één ambassadeur is van onze stichting. Ze verzorgt deze avond een miniconcert. Ook wordt een veiling gehouden waarbij Ger Welbers (directeur van de Stichtingen Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland, red.) optreedt als veilingmeester. We hebben prachtige kavels, uiteenlopend van beelden van Marijke in den Bosch, een schilderij van de Bergense kunstenaar Erik Prins."

Lees verder pagina 4.