Louis Roozendaal
Louis Roozendaal (Foto: aangeleverd)

Louis Rozendaal

De vraag die onze vorige vrijwilliger Marike de Wit stelde aan de nieuwe vrijwilliger, Louis Roozendaal, was:

Zelf vind ik het erg leuk om vrijwilligerswerk te doen. U bent ook vrijwilliger. Wat is de reden dat u vrijwilligerswerk bent gaan doen?

Ik wil graag wat voor anderen betekenen na mijn pensionering en ben VrijwillgOnafhankelijkAdviseur en Senioren woonadviseur geworden bij Wonen Plus Welzijn in Schagen. Dit werk sluit mooi aan bij mijn werkzame leven en bij wat ik doe als steun fractielid van Seniorenpartij Schagen.

Wie bent u/wat doet u?

Ik ben Louis Roozendaal. Ik ben geboren in 't Rijpje en woon er al 68 jaar. Ik werk als VOA en vrijwillig ouderen adviseur bij Wonen Plus Welzijn en fractie ondersteuner bij Seniorenpartij Schagen. En een beetje bij Woningstichting Anna Paulowna.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader was Cor Roozendaal en mijn moeder Riet Sneekes.

Wat heeft u met uw dorp/stad?

Ik heb meer met het platteland dan met het dorp of de stad. De plattelandsbewoners moeten nog beter voor zichzelf opkomen. En niet alles wat gedicteerd wordt vanuit de provincie of het Rijk voor zoete koek aannemen.

Wat is de mooiste plek in de gemeente Schagen?

De Westfriese Omringdijk. De uitzichten zijn fantastisch.

Welke herinnering aan uw dorp/stad is u dierbaar?

De winter van 1963/1964 toen wij wekenlang op de weg konden schaatsen en er tot begin maart ijs lag. En het is bijzonder dat wij in 't Rijpje meer dan 170 jaar een R.K. Genootschap hebben. Met gelden uit dit fonds zijn vele gezinnen, organisaties en personen door de jaren heen financieel geholpen.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Zorgen dat burgers en ambtenaren nog beter naar elkaar gaan luisteren. Dit kan door meer begrip voor elkaar te kweken.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Doe wat je hart je ingeeft, zowel in werk als in andere zaken.

Wat is uw toekomstwens voor uw dorp/stad?

Ik hoop dat er meer aandacht komt voor huisvesting van ouderen. Zij willen graag kleiner wonen, maar dit lukt niet doordat een tekort in aanbod. Door voor hen woningen/appartementen te bouwen, komen er tevens woningen vrij voor jongeren.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en wat wilt u hem/haar vragen?

Als opvolger draag ik graag Wendy Borst-Roozendaal voor, omdat er op haar initiatief 5 maart een inloophuis geopend wordt in Burgerbrug voor iedereen die geraakt is door kanker bij zichzelf of bij naasten.