Alle vormen voortgezet onderwijs in Wiringherlant

WIERINGERWERF - rsg Wiringherlant is een kleinschalige openbare school die alle vormen van voorgezet onderwijs aanbiedt. Een veilige ontmoetingsplaats voor leerlingen en medewerkers.

We houden rekening met verschillen tussen leerlingen. Hierbij wordt gekeken naar hoe een leerling leert en wat die nodig heeft om te leren: leren met je hoofd, handen en hart staat centraal. We motiveren de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen, zowel in onderwijsaanbod als in specifieke aandacht en ondersteuning.

Naast het reguliere programma bieden we als school veel extra's: tweetalig onderwijs, sportklas, jongerenrechtbank, activiteitenweken gericht op ondernemend en onderzoekend leren en buitenlesactiviteiten. Daarnaast zijn we Global Citizen School. Samen met onze leerlingen verleggen we onze grenzen. We gaan op reis er zijn uitwisselingen en excursies.

Vanaf vorig schooljaar werken we vanaf leerjaar 1 met Chromebooks in de klas. Met ons nieuwe technieklab in aanbouw, waar leerlingen kennis gaan maken met de laatste technologische ontwikkelingen, zijn we volop bezig met 'ondernemend en onderzoekend leren'. En kent u onze Jongerenrechtbank? Hier doen (speciaal daarvoor opgeleide) leerlingen uitspraak over conflicten die zich op school hebben voorgedaan.

Voor meer informatie, kijk op www.wiringherlant.nl