Genieten van het voorjaar in Lentetuin Breezand
Genieten van het voorjaar in Lentetuin Breezand (Foto: Rosemarie van Bentum)

Aftellen tot de 40ste Lentetuin Breezand

BREEZAND - Nog even en dan kunnen bezoekers van 27 februari tot en met 2 maart weer genieten van voorjaarsbloeiers op de Lentetuin Breezand. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt dit jaar een zomerse belevenis, want het thema van deze 40ste editie is Tropical.

Beleef de lente in tropische sferen!

Met het oog op de opening van aanstaande woensdag, schiet het al flink op met de voorbereidingen voor de Lentetuin Breezand. De bolbloemenshow krijgt weer een prachtig decor met onder meer een surfschool, cocktailbar en indrukwekkend grote uitkijkpost. De Lentetuin prijst zich rijk met zo'n 160 enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgen dat er elk jaar een prachtige show wordt neergezet.

Rieten daken

De timmermannen zijn al vanaf 6 januari druk in de weer voor de Lentetuin. Dit jaar is vooral het creëren van rieten daken is een arbeidsintensieve klus. Er staat inmiddels zo'n 150 vierkante meter van deze tropische dakbedekking klaar. Inmiddels is het in de schuur van Van Lierop aan de Wijdenes Spaansweg een kleurrijke bedoening.

Decor

Ook de schilderploeg is volop bezig. Ze werkten hard om alle decorstukken op tijd klaar te krijgen en voorzagen niet alleen de decorstukken van prachtig schilderwerk, maar ook de achtergronddoeken voor de wanden met een lengte van bijna 190 meter.

Inmiddels is de opbouwploeg bezig om het sportcomplex van Z.A.P. om te bouwen tot de Lentetuin Breezand.

Decorstukken verkocht

De afgelopen jaren zijn er heel wat kunstwerken voorbij gekomen. In 2019 zijn voor het eerst decorstukken verkocht. De Eiffeltoren en Arc de Triomphe van het thema Parijs kregen een nieuwe bestemming. Van de winst heeft de organisatie de timmerploeg een leuke middag bezorgd. Of de tropische decorstukken van dit jaar ook de interesse wekken van de enthousiaste bezoekers, moet blijken tijdens de show van 27 februari tot en met 2 maart aanstaande.

Tradities en vernieuwingen

Traditiegetrouw telt het evenement naast de bolbloemenshow een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen.

Nieuwe samenwerkingen

In het weekend is er voor de kleintjes volop vermaak in de kindertent. Er zijn ook een aantal veranderingen dit jaar. Zo is Wonder's Schagen de nieuwe cateraar van het restaurant en vinden de Lentetuin Feestavonden op vrijdag en zaterdag dit jaar plaats in café Bloemenlust Breezand. De organisatie kijkt uit naar deze nieuwe samenwerkingen.

Tropische bloembollenshow

Ruim veertig bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische bolbloemenshow. Vanaf donderdag 27 februari is de show vijf dagen lang geopend voor publiek. De organisatie hoopt ook tijdens deze jubileumeditie weer zo'n 20.000 bezoekers te mogen verwelkomen.

Kijk voor meer informatie op sociale media en www.lentetuin.nl. De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Fanja Jochems-Spoelstra schildert de decorstukken in vrolijke kleuren.
Rieten daken worden vervaardigd door  v.l.n.r. Bram Dorsman, Cees Hollander en Han Beelen. Onder staan Jan Berbee en Kees Leek.