Erik en Mark zijn al in the mood!
Erik en Mark zijn al in the mood! (Foto: aangeleverd)

'Iedereen was meteen onwijs enthousiast!'

LIMMEN - "De week na de Grand Prix op Zandvoort is het de beurt aan de Grand Prix van Limmen", grijnst Mark Bonne die samen met Erik Lute aan de wieg staat van een uniek kartevenement dat in het weekend van 9 en 10 mei het complete dorp Limmen in z'n greep houdt. "We organiseren het samen met Streetkarting.nl uit Hoofddorp die ook de 20 karts beschikbaar stelt. Het circuit dat in ons dorp wordt uitgerold is het langste ooit gedaan. Zelfs voor de mannen van Streetkaring, dus ook voor hen een primeur. Het wordt gewoon top!"

Limmen twee dagen volledig in de ban van karten

Mark en Erik maken deel uit van een vriendengroep die tekent voor de organisatie van het ludieke evenement. "Het een en ander voert terug naar de kermisrun die wij als groep acht jaar geleden in het leven riepen. Dat organiseerden we op dezelfde manier en 't was altijd een daverend succes. Vijf jaar geleden besloten we het stokje over te dragen omdat het goed is als dingen zo nu en dan vernieuwd worden. Maar ja, het begon toch weer te kriebelen en dus vroegen we onszelf al een tijdje af wat we nu weer eens uit de hoge hoed zouden toveren. Dit soort ludieke evenementen leeft namelijk enorm in Limmen en daarom is het ook zo leuk om te doen", zegt Mark.

Vrijwilligers

De Formule 1 Grand Prix die het eerste weekend van mei op het circuit van Zandvoort wordt verreden vormde voor de vriendengroep uiteindelijk de opmaat voor het organiseren van de Grand Prix van Limmen. "Na een oriƫntatiegesprek binnen onze gelederen waarin iedereen aangaf het evenement heel leuk te vinden.hebben we omwonenden uitgenodigd om te vragen hoe zij er tegenover stonden. Daar werd heel enthousiast op gereageerd en wel zodanig dat we meteen op een hele bubs vrijwilligers kunnen rekenen. Ook vanuit de gemeente Castricum kunnen we op veel medewerking rekenen en dat was voor ons een zeer aangename verrassing."

Lees verder pagina 7.

In september begon de vriendengroep die naast Erik en Mark uit nog zes enthousiaste mannen bestaat, concreet met de organisatie. Mark: "In december volgde een meeting de gemeente, politie en brandweer om de veiligheid te garanderen. Dat staat namelijk voorop. Zo kunnen de karts bijvoorbeeld op afstand worden teruggeroepen en ook kan er gebruik worden gemaakt van een safetystop. Daarnaast moest de benodigde regelgeving in gang worden gezet en moest er een marketingplan komen. Inmiddels zijn we gestart met de inschrijving en ik moet je zeggen; dat gaat als een tierelier! In totaal kunnen 200 individuele karters worden ingeschreven en 40 bedrijventeams. Het evenement wordt onwijs gedragen door de ondernemers in Limmen en dat is natuurlijk geweldig, want we kunnen niet zonder hun steun en sponsoring."

Uniek

Zoals vermeld vormt het parcours van de Grand Prix Limmen het langste circuit ooit door een dorp verreden, namelijk zo'n 600 meter lang. Het stratencircuit van Limmen staat nu al bekend als het Monaco van Kennemerland.