Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Warmtepompen gedoe? Gewoon in de woning naast de cv-ketel

REGIO - Een warmtepomp die zonder veel gedoe in elke woning geplaatst kan worden? Dat lijkt een hele opgave. Veel warmtepompen hebben een buitendeel welke op het dak, tegen de gevel aan of in de tuin geplaatst moet worden. Hier zijn bewoners en ook buren niet altijd even blij mee.

Zonder veel aanpassingen

Ook moet er vaak veel aangepast worden in een woning op het gebied van bijvoorbeeld het afgiftesysteem en de isolatie. Maar eindelijk is er een warmtepomp, die zonder veel aanpassingen in de woning, geplaatst kan worden.

Lucht/water

De HP-M 25 i van Itho Daalderop is een lucht/water warmtepomp zonder buitendeel. Hierdoor is geen plek in de tuin of tegen de gevel van de woning benodigd. Enkel een plekje naast de cv-ketel. De warmtepomp werkt samen met elke type cv-ketel en bestaande radiatoren. Het mooie hiervan is dat indien de cv-ketel nog een aantal jaar mee kan deze niet vervangen hoeft te worden ongeacht het merk of type cv-ketel. Ook werkt de HP-M 25 i prima op een hoog temperatuur afgiftesysteem, zoals radiatoren. Het is dus niet per se nodig om de complete woning van vloerverwarming te voorzien. Echter, net als bij elke andere warmtepomp zal de HP-M 25 i wel beter presteren indien deze wordt aangesloten op een laag temperatuur afgiftesysteem. "Ik ben erg blij dat ik mijn woning met deze warmtepomp heb kunnen verduurzamen, zonder dat alle radiatoren vervangen moesten worden door vloerverwarming. Dit scheelt toch een hoop gedoe", zegt José van Drunen, trotse bezitter van een warmtepomp.

Met deze warmtepomp kan het gasverbruik flink omlaag worden gebracht. De HP-M 25 i kan namelijk afgevoerde ventilatielucht (indien aanwezig) en buitenlucht benutten voor energieopwekking.

Hierdoor is aanzienlijk minder gas benodigd om de woning warm te krijgen. Enkel voor het warme tapwater, waar de cv-ketel voor zorgt. En met de stijgende gasprijzen zal dit zeker resulteren in een flinke verlaging van de energierekening. 'De warmtepomp kan tot aan een buitentemperatuur van -2°C rendabel energie uit de buitenlucht halen. Daaronder zal de cv-ketel het verwarmen van de woning overnemen. Dit scheelt een hoop gasverbruik' aldus Patrick van Welzenes, die namens Itho Daalderop al meerdere warmtepompen geplaatst heeft.

Slimme thermostaat

De HP-M 25 i wordt geleverd inclusief de slimme Spider Klimaatthermostaat van Itho Daalderop. Hiermee kan zowel de warmtepomp als het ventilatiesysteem in de woning worden bediend. Plus zeven jaar garantie! Ook interesse in deze warmtepomp?

Meer informatie

Zie www.ithodaalderop.nl/geen-gedoe-actie en neem contact op met uw installateur.

Afbeelding