Afbeelding
(Foto: )

Gemeente Alkmaar legt uit: stapsgewijs naar een toekomst zonder aardgas

ALKMAAR - Alle woningen in Nederland moeten in 2050 zijn afgesloten van het aardgas. Daar zijn de meeste mensen zich inmiddels wel van bewust. Maar dan komt de volgende vraag: wanneer begin ik, waarmee en wie kan mij vertellen wat het beste is in mijn situatie? Gemeente Alkmaar legt uit hoe je zelf kunt beginnen met het waarmaken van de gezamenlijke duurzame ambities.

Wie nu al begint met het treffen van voorbereidingen, profiteert ook nu al van de voordelen die verduurzaming van uw woning oplevert, zoals meer wooncomfort en een verlaging van uw energierekening. Het antwoord op de eerste vraag is dan ook: zo snel mogelijk. De tweede vraag, waarmee, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kunt zelf op zoek gaan naar antwoorden, bijvoorbeeld via www.alkmaar.nl/duurzaamwonen. Maar u kunt ook gebruik maken van de services die onze duurzaamheidspartners bieden. Onafhankelijk en eerlijk.

Duurzaam Bouwloket

Eén van die partners is Duurzaam Bouwloket: een digitaal loket waar u als inwoner van de Gemeente Alkmaar terecht kunt voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning. Voor wie niet alles tegelijk kan of wil doen, heeft het Duurzaam Bouwloket een handig stappenplan om uw woning energiezuinig te maken en voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst. Van kleine bespaartips tot meer ingrijpende maatregelen: alles wordt duidelijk uitgelegd in tekst en beeld. Stap voor stap: van isolatie via bewuste ventilatie en zelf duurzame energie opwekken tot duurzame manieren om te verwarmen en koelen.

Eerste stap

De eerste stap is isolatie. En alleen daarbij zijn veel keuzes te maken: begint u met uw vloer, de spouwmuur, de kozijnen en beglazing? Wat zijn de mogelijkheden bij een schuin- of plat dak? Kiest u voor de binnen- en/of de buitengevel? Of waar moet u op letten bij de aanleg van een groen dak?

Bereikbaarheid

Het antwoord op deze en andere vragen, plus factsheets, aandachtspunten bij het inhuren van bedrijven, ervaringen van andere inwoners en een overzicht van veelgestelde vragen vindt u op duurzaambouwloket.nl/stappenplan. Wie wil weten wat de beste keuze is in een specifieke situatie, kan online vragen stellen en/of offertes opvragen.

Telefonisch en/of per mail informatie inwinnen kan ook. De adviseurs zijn op werkdagen en -tijden bereikbaar via telefoonnummer 072 743 39 56. Meer weten via info@duurzaambouwloket.nl.

Warme voeten willen we allemaal, toch?
Ga naar duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck
Afbeelding