Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar: de eerste OldStars walking football derby.
Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar: de eerste OldStars walking football derby. (Foto: aangeleverd)

Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar: de eerste OldStars walking football derby

Eerste OldStars walking football derby

ALKMAAR – Binnen het programma van De Derde Helft wordt woensdagmiddag 26 februari de eerste OldStars walking football derby gespeeld tussen Kolping Boys en Alkmaarse Boys. De derby Walking Football vindt plaats bij voetbalvereniging Kolping Boys. De club Kolping Boys uit Alkmaar startte in november vorig jaar met De Derde Helft, een initiatief van het Ouderenfonds en de VriendenLoterij.

Primeur bij De Derde Helft in Alkmaar

Sportverenigingen worden hierin gestimuleerd hun sportkantine overdag open te stellen voor ouderen zodat leden en niet-leden van de vereniging elkaar daar kunnen ontmoeten en met elkaar activiteiten kunnen ondernemen of gewoon een kop koffie kunnen drinken. Één van de activiteiten in De Derde Helft bij Kolping Boys is OldStars walking football, ondersteund door de gemeente Alkmaar, AZ en de KNVB. Elke week voetballen zo'n vijftien mannen onder begeleiding van voormalig proefvoetballer Eric te Paske met elkaar. Woensdagmiddag 26 februari wordt een eerste echte OldStars walking football derby georganiseerd. Wethouder Pieter Dijkman trapt om 14.00 uur de wedstrijd af op het hoofdveld van Kolping Boys aan 'De Nollen' in Oudorp. Binnen vinden de andere reguliere De Derde Helft-activiteiten plaats zoals, sjoelen, klaverjas, biljart en darten. Ook wordt weer gejeu-de-bould en gewandeld. Iedereen is welkom om de wedstrijd te bekijken, een lekker kopje koffie te drinken én / óf deel te nemen aan De Derde Helft-activiteiten.

Kolping Boys

Wekelijks komen bij Kolping Boys ongeveer 40 senioren bijeen voor De Derde Helft. Ze vinden hier gezelligheid en ondernemen hier samen sportieve en niet-sportieve activiteiten. Binnenkort start ook een kook- en fietsgroep. Tevens zijn er gezamenlijke activiteiten waaraan deel kan worden genomen.