Alkmaar kent een heel gevarieerd aanbod van duurzame ondernemers
Alkmaar kent een heel gevarieerd aanbod van duurzame ondernemers (Foto: aangeleverd)

Eerlijk Winkelen in Alkmaar

ALKMAAR - Bewust winkelen is in Alkmaar geen probleem. Bijna zestig enthousiaste ondernemers in Alkmaar hebben zich aangesloten bij Eerlijk Winkelen, een landelijke organisatie die duurzaam winkelen onder de aandacht brengt bij een groot publiek. Ze doen dit door de weg te wijzen naar winkels die aantoonbaar fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.

Alkmaar kent een heel gevarieerd aanbod van duurzame ondernemers. Van de botanische tuin Hortus Alkmaar en het leerwerk Restaurant Stoer tot aan de duurzame kapsalon Rosie de Haas en de aantrekkelijke winkel Soulstore Hand-picked. Nu duurzaam tegenwoordig een steeds vanzelfsprekender begrip wordt, zien we dat er steeds meer leuke horeca- en vintage winkels in onze binnenstad komen. Daarbij zie je ook steeds meer mode-en schoenenwinkels die ernaar streven om hun aanbod zo duurzaam mogelijk te maken.

Enthousiasme

Met de ondernemers van het Eerlijk Winkelen hopen we steeds meer bezoekers enthousiast te maken voor het nieuwe ondernemen en het bewuste winkelen.

Eerlijk Winkelen, een landelijke organisatie die duurzaam winkelen onder de aandacht brengt bij een groot publiek