Duurzaam winkelen doe je bij de kringloop.
Duurzaam winkelen doe je bij de kringloop. Foto: Claudia Otten)

Duurzaam winkelen doe je bij de kringloop!

(Advertorial)

ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - Tweedehands winkelen is de toekomst! Kringloopshoppen is niet alleen duurzaam en goedkoop; het is tegenwoordig helemaal hip! Voor een vintage outfit, retro meubelstuk of een goed boek bent u bij de kringloop aan het juiste adres. Een ruim en gevarieerd aanbod voor een leuke prijs. Als bijkomend voordeel spaart u het milieu met de aankoop van tweedehands koopjes!

Waarom tweedehands shoppen?

Naast dat het milieu gespaard wordt zijn er nog meer voordelen aan tweedehands winkelen. Elke dag wordt de winkelvoorraad aangevuld waardoor u dagelijks nieuwe unieke items vindt in de kringloopwinkel. Van kleding en meubels tot boeken en kleingoed. Kringloopwinkel RataPlan heeft het allemaal. Eens in de zoveel tijd een bezoekje brengen aan de kringloop kan een heus kringlooppareltje opleveren. En dat ook nog tegen een vriendelijk prijsje.

Aansluiting

RataPlan stopt niet bij de hergebruik van spullen want het belangrijkste doel van de stichting is het bieden van betaald werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren.

Via RataPlan weer meedoen in de maatschappij

Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. In totaal biedt RataPlan momenteel aan ruim 850 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er nog 350 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger.

Weggooien is zonde!

Bent u aan het opruimen en wilt u spullen weg doen? Geef ze een tweede leven en breng ze naar de kringloop! Uw oude spullen kunnen een ander weer blij maken en u helpt het milieu ook een handje. Een win-winsituatie dus! Neem contact op met de klantenservice van RataPlan en plan een ophaalafspraak in via www.rataplan.nl. Bellen kan ook via 088-8282782.

RataPlan is zowel gevestigd in de Zijperstraat 46-50 in Alkmaar als in de Marconistraat 16, Heerhugowaard.