Het wordt er in Nederland op straat niet direct veiliger op.
Het wordt er in Nederland op straat niet direct veiliger op. (Foto: Aangeleverd)

Voelt u zich onveilig op straat?

HAARLEM - Het wordt er in Nederland op straat niet direct veiliger op. Donkere steegjes, verlaten stations, afgelegen fietspaden; tegenwoordig is het geen pretje om je vooral 's avonds-alleen op straat te begeven.

Daarom is het noodzakelijk dat de mensen weerbaarder worden, om zich goed te kunnen verdedigen wanneer ze lastig gevallen worden. Dit is de mening van Stephan Polak. (Nederlandse guru Pencak Silat, die zijn les bevoegdheid behaald heeft in Jakarta, waar hij enkele jaren heeft getraind).

Binnenkort start er in Haarlem een unieke no-nonsense cursus zelfverdediging, opgebouwd uit verschillende vechtsport disciplines, zo gefilterd, dat je de beste, effectiefste en makkelijkste technieken overhoud. Iedereen kan het leren, jong of oud, man of vrouw, pure zelfverdediging van jezelf is gemakkelijk, je moet alleen weten hoe of wat te handelen in een vervelende situatie. Dit kan Stephan je leren als geen ander!

De insteek van de cursus is het vergroten van het zelfvertrouwen, het geven van praktische tips en trucs en veel praktijkoefeningen. De cursus begint op donderdag 30 januari, duurt tien weken en wordt gehouden in de gymzaal Badhuisstraat, Badhuisstraat nr.1 te Haarlem. Men kan bellen met 06-53 94 88 23, of e-mailen naar; haarlem@zelfverdedigingschoolnusantara.nl.