Woningmarkt nog steeds in beweging

REGIO - De woningmarkt in onze regio is nog steeds in beweging. In de afgelopen periode zijn er veel woningen verkocht. Vaak is de opbrengst een aangename verrassing voor de verkoper, maar ook voor de omliggende bewoners. Wellicht zet dit u aan het denken en is dit voor u ook een goed moment om te verkopen en/of te kopen.

Veel mensen dromen van een volgend huis: Die ene woning op de hoek met dat mooie uitzicht? Dat favoriete wijkje of wonen in het buitengebied. Vaak zijn er praktische redenen waarom er naar een grotere of kleinere woning verhuisd wordt: omdat de kinderen de deur uit zijn of juist komen, samenwonen of zijn er andere zorgbehoeften. Veel mensen blijven echter alleen dromen en denken dat het niet mogelijk is. Dan is het goed om te weten dat er verschillende ontwikkelingen zijn en waarom het juist nu een goed moment is om uw woning te verkopen en/of te kopen.

'Ontwikkelingen op woningmarkt bieden kansen'

Teer Makelaars geeft aan dat de enorme prijsstijgingen lijken te minderen. Er is echter onverminderd vraag naar bepaalde woningen, zoals appartementen en starterswoningen. In iedere gemeente of wijk is de situatie anders en dit heeft effect op de woningprijzen. Wat goed is om te weten is dat dat u wellicht overwaarde heeft op uw huis. Een gratis waardebepaling van uw NVM Makelaar kan dit voor u in kaart brengen. In combinatie met de lage hypotheekrente en goede financieringsmogelijkheden, zou u misschien die stap naar een volgende woning nu toch al kunnen maken. Uw netto woonlasten zouden niet eens veel hoeven te veranderen in bepaalde situaties.

Info-avond

Kom naar de NVM-informatieavond. Teer organiseert samen met een onafhankelijke woningmarktdeskundige van de NVM, en samen met adviseurs van de Rabobank, de Hypotheker en notariskantoor Janssen & Van Commenée de "Is dit het moment"-avond. Tijdens deze avond hoort u alle details over de woningmarkt in onze regio. Verder krijgt u inzicht in de vraag- en aanbodaantallen van alle type woningen hier in de buurt. U wordt gewezen op alle mogelijkheden die relevant kunnen zijn als u kleiner of groter wilt wonen of lagere woonlasten wilt. Mogelijkheden voor een zo gunstig mogelijke hypotheek, alle relevante zaken van de notaris en tips over verduurzaming. In 2 uur bent u helemaal bijgepraat. Na afloop is er uitgebreid gelegenheid om aan alle deskundigen vragen te stellen met betrekking tot uw persoonlijke woonsituatie.

Op 21 januari van 19.00 tot 21.00 uur in De Jansheeren in Heemskerk. Meld u aan via isdithetmoment@teer.nl of bel 0251-320207 om uw aanmelding te bevestigen.