Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Valpreventie bij PMC in Beverwijk

BEVERWIJK - Bent u bang om te vallen? Denkt u dat valpreventie wat voor u kunt betekenen en wilt u meer informatie? ''Kom dan naar onze informatiebijeenkomst op maandag 24 februari van 14.00 tot 15.00 opuur'', aldus PMC Fysiotherapie in Beverwijk.

Info 24 februari

Waarom deze informatie bijeenkomst? Vallen is een groot risico bij toename van de leeftijd. Vallen is ook niet zonder risico, denk aan gebroken heup of pols. Met handige tips en oefeningen is het risico op vallen behoorlijk te verlagen. Dit noemt men valpreventie.

''Valpreventie is het voorkomen van valongevallen door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. Valpreventie bestaat uit voorlichting en handige oefeningen. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. U leert om in balans te blijven en steviger op de benen te staan. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel. Valpreventie wordt gegeven door een fysiotherapeut. Middels een gesprek en een gericht onderzoek worden u klachten in kaart gebracht. Er worden testen gedaan om de begin en eindsituatie in kaart te kunnen brengen.'' Valpreventie is onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Indien uw aanvullende verzekering heeft welke fysiotherapie dekt, vallen de kosten voor valpreventie hieronder.

''Bent u geïnteresseerd in behandeling van valpreventie of wilt u meer info? Neem contact: 0251-239101 of via www.fysiobeverwijk.nl.''