De medewerksters van Heliomare.
De medewerksters van Heliomare. (Foto: Aangeleverd)

Michelle heeft zin in haar stage bij Heliomare

WIJK AAN ZEE - Hoi, ik ben Michelle ik ben 16 jaar oud en ik zit op de Noordwest Academie in het eerste jaar. Ik loop stage bij Heliomare op de afdeling voor patiënten die een hersenbloeding of herseninfarct hebben gehad. Zij verblijven vaak voor een wat langere periode, om daarna thuis weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Ik heb voor de medisch specialistische revalidatiezorg gekozen, omdat ik het heel leuk vind om met patiënten in contact te zijn tijdens het trainen naar zelfstandigheid. Hierdoor kun je ook een band opbouwen met hen en familieleden waardoor je andere (en in mijn ogen betere) zorg kunt bieden. In Heliomare liggen patiënten iets langer in vergelijking met het ziekenhuis. Ook heb ik hiervoor gekozen omdat je niet alleen verpleegkundige interventies doet maar ook een beetje therapie-ondersteuning geeft. Je ondersteunt patiënten bijvoorbeeld bij het (opnieuw) leren lopen en het maken van een transfers.

Meer weten

Als je meer wilt weten, kun je mij en mijn medestudenten en praktijkopleiders alles vragen op de open dag op 28 januari tussen 16.30 en 20.30 uur bij de Noordwest Academie in Alkmaar. De opleiding start eind augustus. Er zijn bij Heliomare vijf plaatsen beschikbaar, dus wees erbij! Aanmelden voor de opleiding /open dag via email: verpleegkundigeworden@nwz.nl