Feestkilo's

In deze feestmaand omarm ik al dat lekkers met liefde. Maar nu deze feestmaand zijn einde nadert, merk ik dat al die feestkilo's toch stiekem een warm plekje hebben gevonden aan mijn lijf. Pondje meer hoofd. Kilo extra kont. Twee kilo meer buik. Wandelend door mijn dorp vergelijk ik mijn buik met die van andere mannen. Dan begint het grote balen. Gevolgd door goede voornemens. In het nieuwe jaar ga drie keer per week wandelen. Minimaal. Dan is het er razendsnel weer af. Ik beloof het aan mezelf. Plechtig.

We zijn in een pretpark. Zojuist ben ik langs de lachspiegels gelopen. Bij de laatste spiegel kreeg ik ronde vormen te zien. Ik lag helemaal in een deuk. Bleek dat juist die laatste spiegel een gewone spiegel was. Niet leuk.

Op het terras twijfel ik over mijn bestelling. Het appeltaartje in de vitrine flirt beestachtig met me. Nu mag het nog. Als ik extra slagroom bij mijn appeltaartje bestel, voel ik dat de serveerster even naar mijn buik kijkt. Zij weet natuurlijk niet wat ik weet. Volgende week start namelijk mijn wandelplan. Ook zal mijn denkbeeldige vriend genaamd 'het normale ritme' er dan weer zijn. Met een glimlach neem ik een hap van mijn appeltaartje. Heerlijk.

Tom Schotten