Wandelen door een natte duinvallei.
Wandelen door een natte duinvallei. (Foto: Johan Eilering)

Struinen langs strand en duinen

BERGEN AAN ZEE - De natuurgidsen van IVN nemen belangstellenden zondag 15 maart mee naar mooie plekjes in de duinen en uit 'jutten' op het strand.

Bewonder geuren en kleuren van de lente

De route gaat door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar al lentetinten en lentegeuren zijn te ontdekken. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: allerlei spullen die op het strand te vinden zijn worden verzameld. Van haaieneieren en bijzondere schelpen tot veen en flessenpost (?). Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia bekeken en besproken onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Loop mee!

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is circa vier en een halve kilometer en wordt in een rustig tempo, met veel stops en uitleg onderweg, gewandeld. Het advies is wel om wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. De start van de wandeling is om 10.00 uur in het IVN Parnassiagebouw in Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ongeveer twee uur. Zorg wel voor een PWN-duinkaart.

Deelname kost € 2,50 per persoon. Kinderen lopen gratis mee.