Eén van de vrijstaande sociale huurwoningen in De Tunnen, waarvan de eerste inmiddels worden bewoond.
Eén van de vrijstaande sociale huurwoningen in De Tunnen, waarvan de eerste inmiddels worden bewoond. (Foto: Aangeleverd)

Bijeenkomst over woningbouw

BERGEN - PvdA Bergen organiseert zaterdag 14 maart van 11.00 tot 13.00 uur in de Hargerzaal van dorpshuis De Blinkerd aan de Heereweg 150 in Schoorl een bijeenkomst over een inspirerend woonproject op Texel.

In Buurtskap De Tunnen staan duurzaamheid, samen delen en natuur en landschap centraal. Woningen zijn energiezuinig, buitenruimte en voorzieningen worden gedeeld. Buurtbewoners zorgen met elkaar voor een prettige en groene woonomgeving en helpen elkaar zo nodig. Iedereen doet wat hij kan voor de buurt. Voor de woningen worden innovatieve technieken toegepast. Een deel van de huizen heeft een flexibele constructie en is zelfs verplaatsbaar. De wijk kan zich in de toekomst aanpassen aan de woonvraag van dat moment. Van de circa 140 woningen worden er zo'n honderd als sociale huurwoning gebouwd, waaronder twintig zorgwoningen; de rest betreft koopwoningen. Jan van Andel, directeur van woningcorporatie WoonTij, verzorgt deze middag een inleiding over Buurtskap De Tunnen. Peter van Huissteden, wethouder Klaas Valkering en directeur van Kennemer Wonen Dick Tromp haken daarop in, waarna vragen kunnen worden gesteld. Na de pauze worden de aanwezigen aangespoord te praten over wat er de komende jaren in onze dorpen moet gebeuren. Ook in Bergen klinkt de roep om te meer te bouwen. De kreten woningnood, wooncrisis zijn veelvuldig te horen en te lezen in de media. Wat heeft prioriteit, voor wie moeten we bouwen en waar?

Belangstellenden zijn van harte welkom. Graag van tevoren aanmelden; dit kan tot uiterlijk 11 maart via bakker@noordwest.org. Vol is vol. Meer informatie via bergen.pvda.nl, www.facebook.com/PvdA.BergenNH en buurtskapdetuunen.nl.