Textielkunst kent vele vormen en maten.
Textielkunst kent vele vormen en maten. (Foto: Aangeleverd)

Jubileumtentoonstelling Textielkunst

SCHOORL - Voor de 65e en laatste keer vindt vrijdag 3 tot en met zondag 5 april de tentoonstelling 'Textielkunst' plaats in de Blinkerd in Schoorl. Er is met hart en ziel gewerkt aan het thema 'Binnenstebuiten'. Grijp deze laatste kans om nog eenmaal zoveel moois van dichtbij te bewonderen; het sluitstuk van een jarenlange traditie.

Een kleurrijke tentoonstelling met textiele creaties, gemaakt door leden van de vereniging Vrouwen van Nu. De kunstwerken zijn gemaakt met verschillende textiele materialen en technieken. Van vrije experimenten tot oude technieken. Tijdens de tentoonstelling worden er ook handwerkmateriaal en boeken verkocht bij de stand van de Opkamer. Zelf niet zo creatief? Er is ook een stand waar handgemaakte creaties en originele cadeautjes worden verkocht. Of doe mee met de loterij en maak kans op creatieve prijzen. Bezoeklocatie is De Blinkerd, Heerenweg 150 in Schoorl (gratis parkeren). Openingstijden: vrijdag 3 april van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 4 april van 10.00 tot 17.00 uur, zondag 5 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entree € 4,- voor leden van Vrouwen van Nu, € 5,- gasten en gratis voor kinderen tot en met twaalf jaar.

Tentoongestelde objecten

Er is een grote variatie aan werkstukken, uitgevoerd in traditionele, moderne en eigentijdse technieken. Denk daarbij aan: prachtige werkstukken van hand borduur- tot machinaal borduurwerk; van Quilts tot Art-quilts; van vilt- tot zelf geverfde objecten; van sieraden tot gebruiksvoorwerpen; van kloskant tot brei- en haakwerk. Bedacht en gemaakt door een groot aantal vrouwen dat met hart en ziel haar binnenste heeft blootgelegd. Met als resultaat een persoonlijke creatieve textiele uitwerking. Kijk voor meer informatie op vrouwenvannu.nl/noord-holland.