Het strand van Hargen blijft leeg in het eerste weekend van juli.
Het strand van Hargen blijft leeg in het eerste weekend van juli. (Foto: Tineke Leegwater)

Hargen Sail slaat jaartje over

HARGEN - "Hargen Sail wordt dit jaar vanwege COVID-19 afgeblazen, we kunnen er niks anders van maken", zegt Mark van Ierssel, voorzitter van Stichting Hargen aan Sail. "Met pijn in ons hart en voor het eerst in de geschiedenis, maar we willen ons aan de regels houden ten gunste van de volksgezondheid."

Er is ook een zeker gevoel van opluchting; het voelde al een tijdje niet goed. Want hoe vraag je je trouwe sponsors in deze heftige tijd om een bijdrage? "Ze hebben momenteel wel belangrijkere dingen aan hun hoofd, die vraag willen we ze niet stellen", aldus Mark van Ierssel.

'Juist nu is er behoefte aan gezelligheid'

De lente is begonnen, de temperaturen stijgen. "Voor je het weet zitten we al in het eerste weekend van juli”, verzucht Mark. "Als je in ons hart kijkt, willen we natuurlijk weer een fantastisch (sport)feest neerzetten, juist nu hebben we met z’n allen behoefte aan gezelligheid. Maar als het al zou mogen, waren we gebonden aan strenge regels, zoals onderling afstand houden. Dat is niet te doen op een festival zoals Hargen Sail. We kunnen simpelweg het gezondheidsrisico niet nemen voor de deelnemers, bezoekers en vrijwilligers.

'Onderling afstand houden is niet te doen'

Alle voorbereidingen zijn al getroffen, maar we kunnen alle opdrachten en contracten nog cancellen en dat gaan we doen, er zit helaas niks anders op. We gaan ons nu focussen op een fantastische editie in 2021 en hopen daar iedereen weer in goede gezondheid te treffen."