Rick uit groep 5 neemt de presentjes in ontvangst
Rick uit groep 5 neemt de presentjes in ontvangst (Foto: aangeleverd)

Leerkrachten bezoeken huis kinderen

EGMOND AAN DEN HOEF - Intensief eieren zoeken. Dat is hoe normaal gesproken een Goede Vrijdag eruitziet op basisschool De Boswaid in Egmond aan den Hoef. ''Het is nu al weken stil, maar dat betekent niet dat er niets gebeurt. De kinderen werken thuis enorm hard aan alle opdrachten die de leerkrachten ze hebben opgegeven'', vertelt leerkracht Diana Tjeertes.

Soms in hun schrift, maar veelal ook digitaal. Er is in korte tijd hard gewerkt om een yurls-pagina te maken waarop hun werk te vinden is. Maar dat thuiswerken gaat niet altijd vanzelf. Het vraagt veel van de kinderen, maar zeker ook van hun ouders. Daar hebben de leerkrachten heel veel respect voor.

Enthousiast

Tjeertes: ''We doen het samen en op sommige dagen gaat dat beter dan op andere dagen. Om de kinderen en hun ouders te laten weten hoe trots het team van de Boswaid op ze is en vanwege de paasdagen, zijn er leden van de OR en een aantal leerkrachten langs de deuren van alle kinderen gegaan. Voor de kinderen lekkere paaseitjes in een leuke beker en een kleurplaat en voor hun ouders een bosje tulpen. De reacties waren leuk en erg enthousiast. Om iedereen nog extra een hart onder de riem te steken had het team ook nog een filmpje gemaakt. Deze is te bewonderen op de Facebook-pagina van De Boswaid.''