Straks hebben fietsers meer ruimte op de Eeuwigelaan.
Straks hebben fietsers meer ruimte op de Eeuwigelaan. (Foto: Aangeleverd)

'Fietspad Eeuwigelaan wordt veiliger'

Vervolg van de voorpagina


Daarnaast komen er ter hoogte van de kruisingen met de Buerweg, de Slotrampweg en de Mosselenbuurt zogeheten plateaus om de oversteekmogelijkheid goed te markeren, net als de fietsoversteek naar de Rondelaan. De kruising met de Hoflaan wordt ingericht als een fietsstraat, met auto’s te gast. En verder wordt de rijweg herstraat. "Een aantal bomen verdwijnt, maar we plaatsen er veel meer terug", zegt de wethouder. Ondanks alle corona-hectiek (Bekkering heeft ook economie en toerisme in zijn portefeuille) werkt de gemeente ook gewoon verder aan de uitvoering van besluiten. "En het fietspad is uitvoering van staand beleid."

Kritiek is gebleven

"We vinden het jammer dat we na die avond in maart nergens meer bij zijn betrokken, we zaten eigenlijk te wachten op terugkoppeling", zegt Allard van der Veen namens de Bewonersvereniging Eeuwigelaan. "We hadden fundamentele kritiek op de gedachte van een tweede fietspad en die kritiek hebben we nog steeds. Er zijn elkaar tegensprekende onderzoeksrapporten over de vermeende onveiligheid van het huidige fietspad aan de noordzijde en het lijkt ons juist ook in deze tijd geen prioriteit, waar de gemeente behoorlijk geld aan kwijt is. Geld dat nu misschien nodig is om ondernemers door de viruscrisis heen te helpen. Wij zouden veel liever kleine stapjes zetten, begin nou eerst eens met het bestaande fietspad te verbeteren. Wij zien daar veel mogelijkheden voor."

Andere oplossingen en prioriteiten?

Van der Veen vindt het net als Tom Stolk (nog niet zo lang wonend aan de laan) jammer dat er zo weinig gehoor is voor hun inbreng en ziet in het ontwerp geen noemenswaardige verbetering van de veiligheid. Tom Stolk was ook op die inloopavond aanwezig en kwam toen met de gedachte om iets te doen aan het aantal piekmomenten, zomerse dagen met veel fietsers naar en vanaf het strand. "Over het hele jaar gerekend zijn dat schaarse momenten van drukte en daar kun je toch wel andere oplossingen voor bedenken die minder kosten", zegt Stolk. Hij constateert dat er dan wel andere fietspaden eerder in aanmerking zouden komen om veiliger te worden gemaakt, zoals langs de Duinweg van en naar Schoorl. "Maar ja, mij lijkt het een politiek besluit."

Wethouder proactief

De wethouder zei destijds en dat herhaalt hij nu weer: "Het college geeft nu gewoon uitvoering aan een besluit van de gemeenteraad. En dat doen we zo zorgvuldig mogelijk. Het is geen nieuw geld, het bedrag voor de verbetering van de fietssituatie op de Eeuwigelaan staat al jaren gereserveerd voor de verbetering van de fietssituatie. We zullen proactief de omwonenden en belanghebbenden informeren over de ter inzagelegging van het ontwerp en de mogelijkheid om dan zienswijzen in te dienen."


Kijk voor meer informatie en het ontwerp op www.bergen-nh.nl/plannen-en-projecten/eeuwigelaan-bergen-fietspad