Waarschuwing

SCHOORL - Staatsbosbeheer waarschuwt mountainbikers en andere gebruikers van de fietsroute in de Schoorlse Duinen voor gaten die onlangs in het parcours zijn gegraven.

Medewerkers van Staatsbosbeheer hebben al meerdere gaten op de route gevonden, waarschuwen zij op Facebook. Sommige van die gaten zijn zelfs gecamoufleerd. Inmiddels heeft de natuurorganisatie een deel van de gaten gedicht.

De wijkagent noemt het een "bizar vergrijp, waarbij kennelijk iemand erop uit is om een biker er vol in te laten rijden, met kans op zwaar letsel tot gevolg."

Daarom vraagt de organisatie iedereen in het gebied goed uit te kijken tijdens het fietsen. Staatsbosbeheer vraagt iedereen die nieuwe gaten ziet deze te melden via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl.

Anti-mountainbikers

In 2016 is er ook iets opmerkelijks gebeurd op het bekende fiets en wandelpad: daar waren op meerdere plekken boomstammen en takken gelegd. "Ik denk dat deze sabotage een teken is dat bewoners hartstikke tegen deze route zijn", zei Harry Hobo destijds tegen NH Nieuws. Hij en andere omwonenden en natuurliefhebbers waren fervent tegenstander van de mountainbikeroute door de duinen.

I.s.m NH Nieuws