Wie ontvangt volgend jaar zo'n prachtig lintje?
Wie ontvangt volgend jaar zo'n prachtig lintje? (Foto: Archief)

Welke Bergenaar verdient 'n lintje?

BERGEN - Tijdens de Lintjesregen op 24 april dit jaar zijn er maar liefst negen inwoners van de gemeente Bergen telefonisch geïnformeerd dat zij een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Door de coronamaatregelen krijgen zij de versierselen op een later moment dit jaar alsnog opgespeld door de burgemeester.

Aanmelden voor een Koninklijke onderscheiding kan tot 1 juli

Zij krijgen hiermee een blijk van waardering uit de samenleving voor alle langdurige inzet voor de maatschappij op allerlei terreinen. Kent u ook iemand in uw omgeving die een lintje verdient? Dan kunt u die persoon voordragen. Neem contact op met de gemeente waarin de persoon woont.

Lintjesregen

Een Koninklijke onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden: tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen' (dit is de laatste werkdag voor Koningsdag) of bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Op tijd aanvragen

Wanneer u iemand wilt voordragen voor een lintje, doet u dat dan vóór 1 juli 2020 als u wilt dat de onderscheiding tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen' in 2021 wordt uitgereikt. Een voorstel voor de uitreiking bij een bijzondere gelegenheid moet zes maanden voor de gewenste datum van uitreiking worden ingediend.

Wie wilt u waarderen voor zijn of haar langdurige inzet voor de maatschappij?

Meer weten?

Over de regels rond de toekenning van lintjes is alles lezen op www.lintjes.nl.


Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding in de gemeente Bergen kan contact worden opgenomen met Franka Dudink van het bestuurssecretariaat. Zij is telefonisch bereikbaar via 088–9097064.


Een mailtje sturen kan uiteraard ook, naar frankadudink@debuch.nl .


Kijk ook eens op www.bergen-nh voor meer informatie.