Afbeelding
(Foto: Paul Conroy)

SCHOORL - Filmhuis Schoorl is weer begonnen met het vertonen van films. ''Samen maken we van uw filmhuisbezoek een zo veilig en ontspannen mogelijke ervaring.''

Vrijdag 26 juni draait om 15.00 uur 'Victoria & Abdul' (2017). Judi Dench is kostelijk als koningin Victoria in dit historische drama, die het best te genieten is als blijspel. De Ierse regisseur Stephen Frears (The Queen, Philomena) schopt wel vaker tegen heilige Britse huisjes en maakt zich in deze film vrolijk over de kruipende hofhouding van de Britse vorstin, die op hoge leeftijd en tegen alle protocol in een buitengewone vriendschap sluit met Abdul (Ali Fazal), een jonge klerk uit India van gewone komaf en ook nog eens moslim.

'A Private War'

Om 20.00 uur kan men kijken naar 'A Private War' (2018), gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest gevierde oorlogsjournalisten van deze tijd: Marie Colvin (Rosamund Pike). Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ver verwijderd van de frontlinie vecht Colvin een persoonlijke strijd uit als ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Desondanks is ze zo gedreven dat ze haar gezondheid en veiligheid op het spel blijft zetten om op nieuws te blijven jagen.

Reserveren

Vanwege de coronamaatregelen geldt tijdelijk een toegangsprijs van € 8,50 en worden er geen consumpties geserveerd. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.filmhuisschoorl.nl.

Afbeelding