Dave en Carlijn zijn regelmatig met hun alpaca's op het strand te vinden.
Dave en Carlijn zijn regelmatig met hun alpaca's op het strand te vinden. (Foto: Facebook Alpaca Ecofarm)

Alpaca's knuffelen in Egmond

EGMOND AAN DEN HOEF - Op het strand bij Egmond kun je sinds kort alpaca's tegenkomen. Het zijn de dieren van de boerderij van Dave Rickli en Carlijn Grobben. Beiden zijn dol op de dieren en brengen graag ook anderen met hun lievelingen in contact, onder meer door met ze op het strand te gaan wandelen.

Wie alpaca's wil knuffelen, hoeft vanaf nu niet meer af te reizen naar de hoogvlakten van Ecuador, Bolivia, Chili, Uruguay of Peru. Aan de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef zijn Dave Rickli en Carlijn Grobben een ecologische boerderij begonnen met alpaca's.

Droom

Voor Dave en Carlijn gaat met de stap een boerderij te beginnen een lang gekoesterde droom in vervulling. Dave is al sinds zijn jeugd dol op het gebied rond Egmond en na twee en een half jaar reizen over de wereld besloot hij drie hectare grond te kopen aan de Hoeverweg om zijn droom te realiseren: een alpacaboerderij.

High tea

Met zijn vriendin biedt hij op de boerderij allerlei 'alpaca-activiteiten' aan, zoals teambuilding voor bedrijven maar ook dagbesteding en zelfs een hightea-arrangement tussen de kudde. Meer info op alpaca-ecofarm.nl en Facebook @alpaca.ecofarm


(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)

Zijn ze niet lief?