Er kan genoten worden tijdens Pasen van de narcissen en de paaseitjes.
Er kan genoten worden tijdens Pasen van de narcissen en de paaseitjes. (Foto: Pjer Slijkerman)

Met Narcissen en chocolaatjes de Paasdagen in

SCHAGEN - Dat veel mensen mooie initiatieven bedenken om de medemens te steunen in een tijd als deze, is noemenswaardig. Ondanks dat iedereen zich min of meer in hetzelfde schuitje bevindt, zie je dat mensen hun eigen sores prima weten te relativeren. Zo ook Pjer Slijkerman. De ondernemer in Schagen heeft een tandprothetische praktijk en doet alleen nog maar spoedklussen. "Mijn doelgroep is tevens de risicogroep van de samenleving. Stel dat ik iemand behandel en daardoor besmet, dat zou ik niet op mijn geweten willen hebben."

Slijkerman, wil graag iets betekenen voor de ouderen, alleen had hij nog niets concreets in gedachte. "Ik appte mijn nicht, Vorina, zij runt met haar man Gert Jan een bakkerij in Schagen en kwam gelijk met het idee om narcissenbollen te kopen. Zij komt uit 't Zand en kent een aantal bollenboeren. En zo is het balletje gaan rollen."

Na enkele e-mails gestuurd te hebben naar Hospice Schagen, Magnushof en de Bron konden de ondernemers echt gaan beginnen. "We hebben uitgerekend dat we 80 vazen nodig hebben waar we de bollen in kunnen planten. Deze konden we kopen bij een bloemist, dus dat klusje was snel geklaard. Alleen wilden we ook iets voor het personeel doen, maar dat liep toch anders dan gepland. Omdat mijn nicht een bakkerij runt, wilde we koekjes bakken voor het personeel. Maar na berekening kwamen we erachter dat we dat logistiek niet zouden redden. Dus hebben we het anders aangepakt. We hebben 3250 paaseitjes gekocht bij de plaatselijke supermarkt en deze in leuk mandjes verpakt. Zo kunnen de personeelsleden tijdens Pasen ook een beetje smullen." Donderdagochtend zijn alle manden en pakketten weggebracht. Dankbare gezichten bij de bewoners en het personeel. "Fijn om iets te betekenen voor anderen,'' sluit Slijkerman af.

Afbeelding