Directeur Rick Faase van GaragePark Nederland (met rode jas) wijst enkele belangstellenden letterlijk en figuurlijk naar de voordelen van zijn garageboxen. De Open dag toont aan: GaragePark voorziet in een behoefte.
Directeur Rick Faase van GaragePark Nederland (met rode jas) wijst enkele belangstellenden letterlijk en figuurlijk naar de voordelen van zijn garageboxen. De Open dag toont aan: GaragePark voorziet in een behoefte. (Foto: aangeleverd)

Open dag GaragePark blijkt in behoefte te voorzien

SCHAGEN- Sinds de jaren tachtig worden er geen garagecomplexen in woonwijken meer gebouwd. Bovendien zijn veel bedrijven niet meer genoodzaakt om een kantoor boven hun opslagruimte te nemen, omdat de digitale mogelijkheden van nu thuiswerken veel meer mogelijk maakt. Het zijn twee belangrijke redenen voor het succes van GaragePark Nederland, dat zaterdag met de open dag op bedrijventerrein Lagedijk ‘De Lus’ in Schagen de verkoop van zijn 27e garagepark kracht bij zette. En het was een groot succes.

Door Warner de Weerd

Het is een wat surrealistisch beeld wie op deze zaterdag komt aanrijden. Een garagebox, een statafel, wat vlaggen en drie personen op een verder leeg groot grasveld. Maar schijn bedriegt: als verslaggever dezes komt aanrijden rond een uur of twaalf wacht directeur Rick Faase met een lach op het gezicht. ,,Door de coronadreiging hebben we een strakke planning, waarbij elke klant afzonderlijk op een ander tijdstip komt.” Het is dan ook minder een open dag en meer een bezichtiging: geïnteresseerden kunnen de gewenste garagebox, waarvoor ze voor de open dag al contact hebben opgenomen met GaragePark, realtime zien en voelen. De mensen die wel zonder afspraak komen aanlopen, wachten geduldig op veilige afstand totdat een vertegenwoordiger op hen afkomt. Veiligheid boven alles, niet alleen in wat GaragePark aanbiedt maar ook in de communicatie in deze bijzondere tijd.

Ruim de helft al verkocht

De garageboxen spreken tot de verbeelding volgens Faase. ,,De belangstellenden die we hebben ontvangen, hebben we, zoals dat zo mooi heet, meestal mogen ‘opschrijven’. Daarnaast hebben we in de afgelopen weken al op onze pr-campagnes de nodige belangstelling gehad. Van het totaal van 71 garageboxen is meer dan de helft al verkocht.”

Dat komt doordat het bedrijf iets aanbiedt waar echt behoefte aan is. ,,De ondernemer van nu zoekt, juist door de coronacrisis, meer dan ooit maatwerk”, vertelt Chris Burger uit IJmuiden. ,,Ik heb geen kantoor nodig. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in tal van klussen in en om het huis, van schilderen tot installatiewerk. Het gaat mij puur om opslagruimte. En door fijne privéomstandigheden zoek ik nu die opslagruimte in de Noordkop.” Maar volgens Burger onderscheidt GaragePark zich ook door de kwaliteit van hun product. ,,Ik ken deze Garageboxen, ze worden in Duitsland gemaakt en ze zijn inderdaad zeer hoogwaardig van kwaliteit. Dat is geen verkooppraatje, maar echt zo. Daarom heb ik er ook over nagedacht om er meer dan één te kopen. Als belegging zeg maar.”

Garagebox als belegging

Oftewel voor de verhuur aan derden, want de schaarste aan garageboxen maakt dat het product van het bedrijf uit Blaricum zich leent als investering in een tijd dat spaarrekeningen op de bank niets meer opleveren en de beurskoersen hard aan het dalen zijn. Overigens is het ook gewoon mogelijk een box direct bij GaragePark te huren. ,,Gewoon bellen naar 085-2083162”, vertelt Faase daarover. ,,We hebben boxen variërend van 17m2 tot 24m2.”

Wat betreft de door Chris Burger geroemde kwaliteit van de garageboxen: ze worden onder meer opgeleverd met een zogeheten sectionele overheaddeur met Led-verlichting zodat je in de avonduren niet hoeft te zoeken naar het slot. Verder zijn ze brandwerend, voorzien van stroom en kunnen ze uitgebreid worden met krachtstroom. Doordat er op het dak zonnepanelen worden geplaatst, heeft de eigenaar dan wel gebruiker geen of nauwelijks energiekosten. Elke box heeft een eigen postbus en watervoorziening, daarnaast komen er op het complex sanitaire voorzieningen voor de eigenaren en huurders van de garageboxen.

Beveiliging van hoog niveau

Verder is het veiligheidsniveau uitermate hoog. Faase: ,,Elke box heeft een eigen brand- en inbraakalarm. Dat laatste bestaat uit een contactalarm en bewegingsmelder alarm. Daarnaast hebben we uitgebreide camerabewaking op het park en kunnen alleen eigenaren en huurders op het terrein komen dankzij het Keytag-systeem. Deze Keytags zijn gepersonaliseerd, andere beveiligingssystemen herkennen dankzij deze toegangskaarten bovendien dat er iemand op het terrein rondloopt die er hoort.”

Het zijn woorden die aanspreken. Aan het einde van de open dag ging de teller qua totaal aantal ‘opschrijvingen’ over de 45. Voor wie interesse heeft en niet te laat wil zijn: bel naar 085-2083162 en kijk op de website www.garagepark.nl