Miranda levert de boodschappen af op de stoep.
Miranda levert de boodschappen af op de stoep. (Foto: Patrick Hageman)

Miranda bezorgt boodschappen met haar bus

“Ik ben eigenaar van drie foodtrucks en binnen anderhalve dag nadat het coronavirus uitbrak, werden alle evenementen geannuleerd.” Miranda Nijssen zat in zak en as. “Ik zat thuis, met het vooruitzicht daar nog weken stil te zitten.” Maar na een weekend depressief voor zich uit te staren, had ze er genoeg van. “Ik was er klaar mee. Ik wilde ergens energie vandaan halen, ik wilde iets gaan doen.” Maar wat?

'Ik wilde ergens energie vandaan halen'

Haar foodtrucks stonden weliswaar werkeloos in de schuur, maar ze had ook nog een bus. Miranda bedacht dat ze daar vast mensen mee kon helpen. “Ik wist nog niet hoe, dus ik heb een filmpje van de bus gemaakt. Al heel snel had ik contact met Jaap van Vuure van de Albert Heijn in Callantsoog. Binnen anderhalf uur kon ik bij hem op gesprek, natuurlijk op gepaste afstand.”

Beren op de weg

Jaap vroeg Miranda een boodschappendienst te verzorgen. “Ik had er wel oren naar, want op deze manier kan ik iets voor oudere mensen doen. Alleen … terwijl we hierover praatten zagen we steeds meer beren op de weg.” Hoe moeten mensen bestellen als mensen geen internet hebben? was daar een van. Miranda liet de beren voor wat ze waren. Ze besloot gewoon te beginnen en bij problemen zou ze wel zien wat voor oplossing ze konden verzinnen.

Handgeschreven boodschappenlijstjes

“Kortom, ik heb een bericht geplaatst op Facebook en begon twee dagen later met de eerste zeven bestellingen. Gewoon met handgeschreven boodschappenlijstjes liep ik door de winkel.” Op dit moment levert ze zo’n 15 tot 20 bestellingen af per dag.

Hartverwarmende teksten

Miranda zet de boodschappen op de stoep of bij mensen voor de deur. Ze kunnen contactloos pinnen of ze ontvangen een betaalverzoek. Voor iemand die jarig was, maakte ze een borrelmandpakket, met ballonnen eraan en een persoonlijke boodschap erbij. “Dat was zo leuk, dat ik het als idee gebruikte om cadeaumanden te laten bestellen. Daar zitten altijd hartverwarmende teksten bij. Het is fantastisch om de blikken van de mensen te zien als je deze aflevert. De tranen rollen bij hen gewoon over de wangen. Hoe simpel kan het zijn? Zelf laat ik dan ook mijn tranen gaan. Ik huil wat af de hele dag, je zit natuurlijk zelf ook hoog in de emotie.” Voor dit weekend heeft Miranda 47 paasmanden in bestelling. Op deze manier laten mensen elkaar weten dat ze misschien wel uit het oog zijn, maar niet uit het hart.

"Ik bezorg in de hele gemeente Schagen, maar ook in Den Helder Julianadorp, Anna Paulowna en Breezand, vooral daar wonen veel oudere mensen."

Je kunt Miranda bereiken via mail: dewentelteefjes@gmail.com, of telefonisch: 0622744772.


Miranda met volle boodschappenkar.
Miranda bedacht ook boodschap-cadeaupakketten.