'We blijven ook op sociaal vlak actief'

Vervolg Voorpagina


Tijdens die date bestelden ze een sorbet. "Daar deden we de hele avond over want we hadden niet veel geld. Er was die avond ook live muziek, dat was prachtig," aldus Greetje. Samen krijgen ze een dochter, die hen twee prachtige kleinzonen heeft geschonken. "We zijn trots op hen, op hen allemaal."

Liefde voor elkaar en voor hun dieren

Dat Bram en Greetje al op leeftijd zijn betekent niet dat ze dagenlang achter de geraniums zitten. De woning is namelijk voorzien van een grote achtertuin waar zij hun vertrouwde beesten jarenlang verzorgen. In de volière fladderen 24 vrolijke parkieten en op het erf lopen tien eenden die op hun beurt vergezelt worden door 11 kippen. "En dan hebben we de kraaien en roeken die dagelijks op bezoek komen nog niet eens meegerekend, " zegt Bram enthousiast.

Elke ochtend klokslag 09.00 uur voert Bram zijn geliefde dieren. Om vier uur 's middags volgt ronde twee. "'s Ochtends is het hier circus hoor, ze weten dat je komt dus wachten ze je op. Het is er dan letterlijk een vrolijke beestenboel. De ganzen die vroeger ook in de tuin liepen heeft Bram weggedaan. Ook de eieren hebben we niet laten uitkomen."

Realistisch blijven

"De beesten houden het wel veertig jaar vol, dat gaan wij niet meer redden natuurlijk. Je moet wel realistisch blijven," zegt Bram terwijl we de tuin inlopen. Ook de hokken worden dagelijks schoongemaakt door Bram. "Conditie heb ik wel, want het is wel aanpoten met al die dieren."

Gewoon blijven zwemmen

Ook bij Greetje zit het wat conditie betreft wel goed. Omdat ze samen wekelijks hun rondjes zwemmen blijft het echtpaar fit. "Daarnaast is het gewoon gezellig om met mensen samen te zijn. Je blijft hierdoor op sociaal vlak ook actief," zegt Greetje.

Altijd de eersten

Nadat Bram 25 jaar geleden een hartinfarct kreeg zijn zij samen gaan zwemmen. Volgens vriend en voorzitter van de vereniging, zijn zij altijd de eersten die binnenkomen. "Dan kun je je rustig omkleden en kan ik lekker drie rondjes zwemmen zonder andere mensen", zegt Greetje. "We zwommen er op proef maar omdat we ons er direct thuisvoelden hebben we ons gelijk ingeschreven. Na het zwemmen drinken we altijd een kopje koffie met elkaar. Na loop van tijd word je een beetje familie met elkaar. Je deelt vreugde en verdriet.


Helaas is het zwemmen voor nu afgelast wegens corona, maar als alles voorbij is gaan ze gewoon weer door. "We blijven zwemmen totdat we niet meer kunnen, want het hoort bij ons leven."