Maak van je huis een sfeervolle plek.
Maak van je huis een sfeervolle plek. (Foto: RvZ Photography)

Maak van je huis een sfeervolle plek

Stay@home-tijd is een beleving die momenteel totaal anders aanvoelt dan een aantal weken geleden. In een tijd waarin veel mensen verplicht thuis moeten blijven, wordt het huis opeens een plek met meer functionaliteit dan we gewend zijn. ?Thuis wordt klaslokaal, werkplek, extra opslagplek, indoorgym…

Chantal Vermeulen, Interior Designer en Project Manager bij ontwerpstudio Studio Co, vindt het superbelangrijk dat je huis onder alle omstandigheden als echt thuis blijft aanvoelen. Een plek?om je even terug te kunnen trekken. En dat kan met de volgende tips:

Ruim op & organiseer

Een opgeruimd en goed georganiseerd huis zorgt voor overzicht en rust in je hoofd. En het geeft je tegelijkertijd energie. Een rommelig huis versterkt het op de loer liggende gevoel van lamlendigheid en lethargie.

Wees kritisch

Durf het! Ga zorgvuldig door je huis en kijk kritisch naar wat er nu écht weg kan. En breng in kaart wat beter kan en wat toe is aan een upgrade. Want dit is natuurlijk de perfecte tijd om langgewenste ‘projectjes’ daadwerkelijk te gaan aanpakken.

Denk GROOT

Dit is ook de tijd om eens je verbouw- of restyleplannen nu eens echt goed te gaan onderzoeken. Dat doe je door inspiratie op te doen via interieurmagazines, Pinterest, Instagram en de websites van de goede woonwinkels. Zoals die van Co van der Horst.

Maak plannen

Door vooruit te denken en het maken van plannen krijg je iets wat in deze tijden hartstikke belangrijk is: optimisme.