Het team van EyeCare Brilservice Schagen.
Het team van EyeCare Brilservice Schagen. (Foto: PR )

Kwart eeuw EyeCare Brilservice in Schagen

SCHAGEN - Jeanette en Han Deutekom zijn met EyeCare Brilservice onderdeel geworden van het pittoreske centrum van Schagen. Het echtpaar runt 25 jaar de winkel en is trots op wat er de afgelopen jaren allemaal is bereikt. Samen met de grote vaste klantenkring en de dagelijks nieuw komende klanten, wordt het jubileum het hele jaar door met leuke acties en activiteiten gevierd.

Bekijk de prijs door de bril van kwaliteit

EyeCare Brilservice is een begrip in het grote verzorgingsgebied van Schagen. Dat heeft vooral te maken door de goede service en dienstverlening van Jeanette, Han en hun team, dat inmiddels negen man sterk telt en bestaat uit vakbekwame opticiens en contactlens-specialisten. "We werken al jaren met een vast team en dat werkt heerlijk."

Bij binnenkomst is de ruimte uitnodigend om op je gemak naar de collecties te kijken van onder andere Dutz, Look, Serengeti, Lindberg, Tom Ford en Calvin Klein. "De uitstraling van de winkel is belangrijk. Je moet het gevoel hebben dat je hier altijd terechtkunt. We nemen de tijd voor iedereen dus is het zaak dat je de klanten vanaf het moment dat ze in de winkel zijn aandacht krijgen. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel."

Han en Jeanette drijvende kracht achter EyeCare Schagen

Waar Han als optometrist achterin de winkel bezig is, staat Jeanette voor in de winkel om iedereen te helpen en van advies te voorzien. "Ik vind het heerlijk om mensen aan de juiste bril te helpen. Ik kijk naar de kleur ogen, de vorm van het gezicht, haarkleur en kapsel en zie daar gelijk in mijn hoofd een passend montuur bij. Het is een tweede natuur geworden."

De oogmetingen gebeuren achterin de zaak. Han is gediplomeerd optometrist en fungeert in deze functie als filter tussen opticien en oogarts. Hij voert zelfstandig uitgebreid oogonderzoek uit bij verschillende oogklachten. "Een goede meting is het allerbelangrijkst. Het is van groot belang om dan ook altijd eerlijk advies te geven en duidelijk zijn met wat je bedoelt. Zo kunnen mensen thuis nadenken over het advies en wat daarbij komt kijken. Voor mij maakt het persoonlijk contact met de klant daarom ook leuk en uitdagend. Daarnaast ligt het opleidingsniveau bij onze medewerkers hoog. Dat straal je ook uit in de service en dienstverlening."

Han zit al zijn hele leven in de brillenbranche. Vanaf zijn zeventiende begon hij zijn carrière bij Eyecare om vervolgens 17 jaar filiaalhouder te worden van een zaak in Hoorn. "Toen kwam ik op het punt van, een eigen zaak beginnen of als franchiser binnen EyeCare aan de slag te gaan. Na een korte flirt met een zaak in Zeewolde, kwam de kans om EyeCare Schagen over te nemen. Daar ben ik geboren en getogen, dus dit heeft zo moeten zijn."

Bril is belangrijkste accessoire

Met hun warme persoonlijkheid, kennis van zaken en goede service heeft het echtpaar de afgelopen jaren een grote vaste klantenkring opgebouwd uit Schagen en de regio. "Als je iemand goed helpt en adviseert, komt de rest van het gezin er ook bij. En voor je het weet zitten er generaties familie die wij in de winkel helpen. We hebben ook een ruime kindercollectie. Het voelt goed dat mensen ons waarderen. Het is een vak, een ambacht wat je uitoefent. Een bril is je belangrijkste accessoire. Het gaat om het hele pakket. Een goede oogmeting, advies, de juiste glazen en daarnaast een montuur dat echt bij je past."

Eenmaal thuis gaat het bij Jeanette en Han vaak over de brillenbranche. "We bespreken wat er allemaal is gebeurd die dag, maar we zijn altijd bezig met het lezen van vakbladen, kijken wat de mode doet en wat de merken voor collecties uitbrengen. We bezoeken beurzen door heel Europa. We zijn er constant mee bezig, maar als je het leuk vindt is dat geen probleem."


Afbeelding