Iets zelf maken geeft veel voldoening.
Iets zelf maken geeft veel voldoening. (Foto: Pixabay / FotoRieth)

Knutselen voor Vaderdag: wat ga jij maken?

Vaderdag knutsel ideeën om een leuk cadeau te maken zijn er genoeg, dus de redactie van Schagen op Zondag zet de leukste op een rij. Hiermee voelt papa zich echt gewaardeerd.

Fotolijstje:

Een ander leuk idee is een fotolijstje in de vorm van een camera. Maak hiervoor eerst een foto van je kindje, druk deze af en knip deze in een cirkel. Vervolgens knip je de vorm van een fototoestel uit zwart karton, waar je kindje op mag vingerverven. Als het droog is plak of teken je er details als het merk, type en een lampje op. Plak de foto in het midden en plak er een zwarte ring omheen als lens. Maak een kartonnen steun aan de achterkant, zodat het fotolijstje blijft staan.

Vaderdag tekening

Een Vaderdag tekening maak je al snel heel origineel. Laat de kinderen bijvoorbeeld naar hartelust verven tot het blad vol is. Plak er vervolgens een blad overheen waar zijn naam of het woord ‘papa’ uit gesneden is.

Schaaltje voor sleutels en kleingeld

Een schaaltje van brooddeeg of klei ook een leuk idee. Op dit schaaltje kunnen de vaders hun sleutels, kleingeld en andere kleine dingetjes bewaren. Let er tijdens het maken op dat het schaaltje een randje krijgt. De kinderen kunnen er ter decoratie nog afdrukken in maken van hun vinger. Bak de schaaltjes af en laat de kinderen hun schaaltje eventueel versieren met verf.

Bonnenboekje voor Vaderdag

Een Vaderdag bonnenboekje is ook een leuk idee, want hiermee kunnen de kinderen hun vader helpen wanneer hij dat wil. Laat de kinderen hiervoor eerst dingen bedenken waarmee ze hun vader even kunnen ontlasten, zoals de afwas doen, de auto wassen of koffie zetten.