Laat je keuken restylen en je staat versteld van het resultaat.
Laat je keuken restylen en je staat versteld van het resultaat. (Foto: Pixabay/StockSnap)

Inspiratietips voor je keuken

Kan je keuken wel een opknapbeurt gebruiken? Dan hoef je je oude keuken er echt niet helemaal uit te slopen voor een nieuwe. Doe inspiratie op en laat je keuken door professionals renoveren. Dan gaat het sneller, beter en je hebt garantie.

Een goed doordacht plan is het halve werk. Begin je keukenmetamorfose dan ook met het opstellen van een wensenlijst. Laat je hierbij op allerlei manieren inspireren. Verzamel ook interessante brochures, blader door tijdschriften en maak foto’s van mooie keukens van vrienden.

Bedenk welke kleuren je wilt en ga na of je huidige apparatuur nog voldoet aan je culinaire wensen. Overweeg de aanschaf van nieuwe tegels, een ander werkblad of een design afzuigkap.

Nieuw werkblad

Het vervangen van het werkblad geeft de keuken meteen al een compleet nieuwe en frisse uitstraling. Er bestaan onder andere werkbladen van kunststof, beton, marmer en hout. Maar welke kies je nou? Ieder soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is dus belangrijk dat je weet welk materiaal werkblad bij jou past.

Keukenkastjes opknappen

De keukenkasten bepalen voor een groot deel de sfeer van je keuken. Alleen de fronten vervangen of een andere kleur geven doet al wonderen. Je kunt ook de bestaande deurtjes van je keukenkasten opknappen. Met een lik verf of een leuk behangetje krijgen de fronten een compleet nieuwe look.

Tegels vervangen

Misschien heb je op dit moment wel tegels als achterwand bij je aanrechtblad. Er zijn andere oplossingen, zoals een spatplaat van glas. Bik je oude tegels weg, laat de muur opnieuw stuken, geef hem eventueel een kleur en bevestig een glazen plaat op de muur.