Het Langedijker Koor.
Het Langedijker Koor. (Foto: Aloys Koenen)

Groots jubileumconcert Het Langedijker koor met Petra Berger

LANGEDIJK - Langedijk is een dorp waar samen zingen hoog in het vaandel staat. Vele inwoners vermaken zich hier wekelijks mee en het niveau is in de loop der jaren sterk verbeterd.

Eén van de koren is Het Langedijker Koor, een koor dat zijn sporen allang verdiend heeft binnen onze gemeenschap. Het koor bestaat 20 jaar en dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Wij gingen in gesprek met Ton Dölle, voorzitter en reeds 19 jaar lid.

"Twintig jaar geleden werd het koor opgericht, eerst als smartlappenkoor, puur voor de gezelligheid, om samen te kunnen zingen en een mooie gelegenheid om elkaar wekelijks te kunnen ontmoeten. Aanvankelijk werd het koor nog gesubsidieerd door de gemeente. Nu, met 135 leden en een wachtlijst, zijn we een zelfstandig koor. De oefenavonden zijn oergezellig en de ruimte naast de Trefpuntkerk biedt alle gelegenheid om goed te oefenen en zo ons niveau te verhogen. Het jubileum is met de leden onlangs uitgebreid gevierd, dus dit speciale concert is voor onze trouwe schare fans! Niemand minder dan Petra Berger, een introductie van haar is eigenlijk niet nodig, komt het jubileumconcert luister bij zetten! "Samen met haar maken we er een geweldige middag van! Natuurlijk is ons koor present en zal, vanzelfsprekend onder leiding van onze dirigent Giancarlo Romita een mooie middag verzorgen. Zangeres Petra Berger neemt een deel van haar begeleidingsband mee en niet de minste: samen met Edwin Schimscheimer (piano), Alessandro Neri (toetsen)en onze Giancarlo (percussie) zal het klinken als een klok!

Het jubileumconcert vindt plaats op 18 april om 14.00 uur in de Trefpuntkerk in Broek op Langedijk. Kaartjes voor dit unieke gebeuren zijn nu al te bestellen via bestuurhlk@gmail.com en de kosten bedragen €15,- per stuk. Vooraf reserveren is verstandig, want de animo zal groot zijn! Leuk om te weten is dat de grootste hit van Petra Berger 'Terra Promessa' mede gecomponeerd werd door Giancarlo."

Het koor is een hechte, sociale vereniging die ook bij pijn en verdriet aan zijn leden denkt en hen aandacht schenkt. "Wij hebben ook best wat oudere leden en die beschouwen het als een heel belangrijk sociaal gebeuren in hun leven! En, al klinkt een wachtlijst als een drempel om lid te kunnen worden: mannen kunnen we zeker nog gebruiken, momenteel hebben de vrouwen de overhand. Dus mannen, schroom niet..!"