Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Zitdansen in De Ontmoeting

LANGEDIJK - Er starten weer lessen zitdansen in Broek op Langedijk.

Op donderdag 9 januari starten deze van 11.00 uur tot 12.00 uur in De Ontmoeting. Dit is naast de Christelijke Gereformeerde kerk, aan de Dorpsstraat 128.

Dansen op een stoel. Hoe doe je dat? Zitdansen is Ritmisch Zittend Bewegen en is hierdoor een tussenvorm van gym en dans. Als de benen niet meer zo goed willen, of u loopt met een rollator, dan is dit een fijne manier van bewegen. De bewegingen worden door iedere deelnemer naar eigen vermogen uitgevoerd.

Want elke beweging extra levert een bijdrage aan langere zelfredzaamheid. Op muziek uit verschillende landen zoals de Balkan, Israƫl, Europa worden traditionele dansen in een aangepaste vorm op een stoel gedanst. Ieder land heeft een eigen aard en dat vinden we terug in de dansen en de sfeer van de muziek. Ook de achtergrond van de dans tradities komen aan bod.

Afhankelijk van het soort muziek kunnen gevoelens worden opgeroepen zoals vrolijkheid, ingetogenheid of van kracht en pit of juist van je lekker mee laten drijven. Bewegen op muziek werkt ontspannend en is goed voor de conditie.

Opgave en informatie bij Marianne Knip, tel. 0226-345677 na 17.00 uur.