Locoburgemeester Marcel Reijven ging langs om Opa Knoll te feliciteren.
Locoburgemeester Marcel Reijven ging langs om Opa Knoll te feliciteren. (Foto: Theo Annes)

Locoburgemeester feliciteert 100-jarige inwoner

ZUID-SCHARWOUDE - De heer Knoll uit Zuid-Scharwoude vierde dit weekend zijn 100ste verjaardag. Locoburgemeester Marcel Reijven ging langs om hem te feliciteren namens het gemeentebestuur.

Ab Knoll werd geboren in Delft en heeft voor zijn werk in onder andere in Lisse, Haarlem en Den Helder gewoond.

Tegenwoordig woont hij, aanvankelijk samen met zijn vrouw Janny, met wie hij een zoon en een dochter heeft, in Buiten Zorg te Zuid Scharwoude. Met haar reisde hij, tot op hoge leeftijd, Europa door met auto en caravan.

Janny is in 2010 op 90-jarige leeftijd overleden.

In het groen

Zijn grootste hobby is tuinieren en alles wat te maken heeft met bomen, bloemen en planten. Hij heeft de binnentuin van Buitenzorg ingericht, ontworpen en onderhouden. Het leven van 'Opa Knoll' staat nog steeds in het teken van alles wat groeit en bloeit. In zijn werkzame leven was hij bij verschillende gemeentes werkzaam 'in het groen'. Ook gaf hij les als docent op een tuinbouwschool in Haarlem en Amsterdam.

Wandelende encyclopedie

Hij stond bekend als een wandelende encyclopedie wat betreft bomen en planten. Zijn kennis heeft hij op vele hoveniers over kunnen dragen.

Naast tuinieren heeft hij grote interesse in politiek en in alles wat er in de wereld gebeurt. Zo heeft hij wekelijks een skypegesprek met zijn kleindochter Rose in Borne, die hem helemaal op de hoogte houdt.

Toen Ab nog over een beter zicht beschikte, schreef hij zelf maandelijks een stukje voor de nieuwsbrief van Buiten Zorg.

Afbeelding