Tot de hoogtepunten behoren nieuwe olieverfschilderijen van Dirk Breed.
Tot de hoogtepunten behoren nieuwe olieverfschilderijen van Dirk Breed. (Foto: aangeleverd)

'Plofkraakexpositie' Galerie Kraayeveld

NOORD-SCHARWOUDE - In het door de plofkraak van afgelopen november van binnen en buiten gehavende pand is galerie Ronald Kraayeveld toch weer begonnen met een nieuwe tentoonstelling. Tot de hoogtepunten behoren nieuwe olieverfschilderijen van Dirk Breed.

De complete renovatie van het pand zal minstens nog een paar maanden gaan duren, maar binnen is het zover opgeknapt dat er op de getroffen binnenmuren weer schilderijen kunnen worden opgehangen. Ook de verlichting is daar provisorisch hersteld. De nieuwe expositie toont origineel werk van Dirk Breed, Jannie Kuiper en Theresia Prud'homme de Lodder. Ook zijn er schilderijen van Doris Groeneveld en tekeningen van Cathalijn Wouters en Jan Makkes.

De tentoonstelling loopt tot en met zaterdag 7 maart. Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het voormalige ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 13 tot 18 uur, en op telefonische afspraak. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl.