Bas is opgegroeid op en in het water van Langedijk.
Bas is opgegroeid op en in het water van Langedijk. (Foto: aangeleverd)

Bas de Boer zwemt 11stedenzwemtocht tegen kanker

Vervolg van voorpagina

Inmiddels weten steeds meer mensen dat hij dit ga doen, en dat zal na dit artikel nog meer zijn. "Dat zorgt voor enorm veel positieve reacties, op straat, op m'n werk, op het schoolplein, in de supermarkt... Ik was al geen onbekende in Langedijk, maar voel me nu af en toe een BL'er!" Bas geniet van alle aandacht maar wordt nu ook aangesproken door mensen die zelf ziek zijn of iemand in hun omgeving hebben. Dat is soms heel heftig en mooi tegelijk. Het doet me veel, vooral omdat ik zo goed weet hoe het is om in dat schuitje te zitten. Ik had al geen twijfels om mee te doen, maar raak alleen maar meer gemotiveerd."

Sponsors

Bas is momenteel druk bezig met het werven van sponsors, onder bekenden maar ook in het bedrijfsleven. "Vrienden storten meteen, op mijn pagina heb ik al zo'n 1500 euro verzameld. Veel bedrijven zeggen: 'ga het eerst maar halen, dan betaal ik wel'", lacht Bas. "Maar het gaat er niet om dat ik het haal of niet, het gaat natuurlijk om het doel van mijn zwemtocht. Het is geen sponsorloop zoals mijn kinderen weleens op school doen; voor elk rondje een euro. Als je mij sponsort - met een mooi bedrag - dan help je mij, maar vooral al die mensen die momenteel aan kanker lijden, of er in de toekomst mee te maken krijgen."

Steun Bas

Op de pagina van Bas kunt u hem steunen: https://www.11stedenzwemtocht.nl/participant/zwem-tegen-kanker. Alle informatie over de actie is te vinden op www.11stedenzwemtocht.nl.