Stressdip?
Stressdip? (Foto: Pixabay)

Cursus 'Mindful omgaan met stress'

HEERHUGOWAARD - GGZ Noord-Holland-Noord start vrijdag 6 maart om 09.00 uur de cursus Mindfulness die gebaseerd is op aandachtgerichte cognitieve therapie. De cursus is voor mensen die last hebben van stress, angst, somberheid, boosheid en/of verdriet en lichamelijke klachten én wonen in de gemeente Heerhugowaard.

De cursus bestaat uit negen wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers leren praktische vaardigheden die hen kunnen helpen om te leren gaan met bepaalde (negatieve) gedachten en gevoelens. Zelf doen/ervaren is belangrijk. In de cursus wordt gebruik gemaakt van meditatietechnieken op een concrete en praktische manier. Er wordt onder meer aandacht geschonken aan uitleg over 'automatische patronen' in het gedrag en de relatie tussen gedachten en gevoelens. In de groep zitten ongeveer tien personen. De kennismakingsgesprekken starten binnenkort. U bent van harte welkom. De cursus wordt gegeven aan Beukenlaan 8 in Heerhugowaard. Dicht bij de Waarderhout; zo kan er ook in de natuur worden geoefend. De kosten voor het cursusmateriaal zijn € 15,-. Verder worden er geen kosten in rekening gebracht.

Graag aanmelden voor de cursus via POHGGZ5@gmail.com. Meer weten? Neem contact op met Helen Zuidgeest via ditzelfde mailadres (graag telefoonnummer doorgeven).