Internationale toppers in actie in Heerhugowaard.
Internationale toppers in actie in Heerhugowaard. (Foto: Aangeleverd)

Europese topdansers bij Grand Prix

HEERHUGOWAARD - Een kwalitatief sterk deelnemersveld in Heerhugowaard, met profdansers uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Tsjechië, Polen en Rusland. Vele nationale kampioenen en drie Nederlandse paren van vrijwel gelijk niveau; ingrediënten genoeg om in Dansschool Biersteker een boeiende krachtmeting te verwachten tijdens de oudste Grand Prix van Nederland, zaterdag 8 februari.

Zonder uitzondering zullen de titelkandidaten hun enorme trainingsarbeid op de vloer willen vertalen in een vlekkeloze liefdesverklaring aan de danssport. Behalve mooie trofeeën en geldprijzen kunnen ze ook rankingpunten verdienen, waarmee ze zich weer kunnen plaatsen voor de Europese en wereldkampioenschappen. Met de Russische showdancekampioenen Dimitri Stoborov en Ekaterina Krysanova brengen organisatoren Rob ter Burg en Jan Biersteker twee absolute zwaargewichten op het met speciale wax behandelde eikenhouten plankier. De vice-wereldkampioenen Ballroom van 2017 nemen het onder meer op tegen de Belgische titelhouders Arend Vandevelde en Sabrine André, het Nederlandse topduo Etienne Hoogstraten en Anneke Poort en Niklas Neureuther en Feodora Khan uit Duitsland. In de categorie Latin wordt vooral gekeken naar Dimitri Serre en Anna Romanova uit Duitsland, Jaroslav Suchy en Irina Maizlish uit Tsjechië en de Nederlands kampioenen Maarten en Samantha Brankaert. Er wordt gestreden in de disciplines Standaard, Latin, Classic Show Dance en South American Show Dance. In het internationaal gerenommeerde jurypanel zit onder anderen meervoudig Belgisch kampioen Guido de Smet.

Kaarten voor dit dansspektakel zijn te koop bij Dansschool Biersteker, Industriestraat 8 in Heerhugowaard of telefonisch via 072-5744000.