Minister Koolmees leest voor aan Heerhugowaardse peuters en kleuters.
Minister Koolmees leest voor aan Heerhugowaardse peuters en kleuters. (Foto: Aangeleverd)

Minister leest Waardse peuters voor

HEERHUGOWAARD - Minister Koolmees had het woensdag 22 januari behoorlijk druk tijdens zijn 'ochtendje' Heerhugowaard. Behalve de College Tour bij het Horizon College (zie het artikel op pagina 3 van deze krant) had hij ook oog voor de allerjongste inwoners van de gemeente.

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen! Het prentenboek van het Jaar is 'Moppereend', geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horácek en vertaald door Jesse Goossens. Voor de leerlingen van basisschool De Kleine en Grote Beer was er bij de aftrap van de Nationale Voorleesdagen hoog bezoek. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kwam woensdag 22 januari enthousiast voorlezen in Heerhugowaard. Zijn publiek bestond uit peuters en kleuters.

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari vinden voor de zeventiende keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Alles staat dan in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoot Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met scholen het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.