Stefan Dol (6) mist net een kans op een treffer.
Stefan Dol (6) mist net een kans op een treffer. (Foto: Sander Kaaij)

FC Marlène op de goede weg

HEERHUGOWAARD – De ploeg van coach Carlo van der Waals heeft afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen het Zeeuwse Groene Ster, de derde achtereenvolgende overwinning geboekt. FC Marlène staat na de 7-3 zege op de zesde plek en het uitzicht op de belangrijke vierde plek komt steeds dichterbij.

Toch begon FC Marlène tegen Groene Ster stroef. Zonder de zieke Mo Attaibi en de geblesseerde Jordy Cretier stond de Heerhugowaardse formatie al binnen dertien minuten met 0-2 achter. Door slordigheden in de verdediging werd doelman Peter Rozenbeek tweemaal gepasseerd. Gelukkig redde Rozenbeek een aantal keren goed, waardoor niet meer tegentreffers geïncasseerd moest worden. Voor de wissel wisten Stefan Dol en Ismael Ouaddouh de stand gelijk te trekken. Na de thee opnieuw een achterstand voor de thuisclub, maar in dezelfde minuut een schitterende treffer van internationaal Ilias Bouzit: 3-3. Binnen vier minuten nam FC Marlène de leiding door treffers van Ismael Ouaddouh en Houssein Jabir. Met nog negen minuten te gaan nam Groene Ster meer risico's door met een vliegende keep te spelen. Dat werd de ploeg uit Vlissingen fataal toen zowel Hamdaoui en opnieuw Stefan Dol de bal in het verlaten doel deponeerde. Een prima overwinning.

Vrijdag 7 februari speelt FC Marlène uit tegen het Egmondse White Stones; vrijdag 14 februari staat de thuiswedstrijd tegen ASV Lebo op het programma.