Directeur Moncef Beekhof en medewerkers staan te trappelen om de bezoekers te ontvangen.
Directeur Moncef Beekhof en medewerkers staan te trappelen om de bezoekers te ontvangen. (Foto: Han Giskes)

Purmerends Museum gaat weer open

PURMEREND - Na een sluiting van ruim twee maanden opent het Purmerends Museum op dinsdag 2 juni weer de deuren voor het publiek. Een week eerder, op dinsdag 26 mei, gaat de VVV|Museumwinkel al open via de ingang aan de Peperstraat 35.

Directeur Moncef Beekhof: "We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen zodat bezoekers op een veilige manier onze locaties en tentoonstellingen kunnen bezoeken. Allereerst openen we op 26 mei de deur van de VVV|Museumwinkel. Hierdoor kunnen we voorzichtig weer op gang komen. Op dinsdag 2 juni mag ook het museum weer open."

Een geadviseerde route door het museum moet voorkomen dat de bezoekers elkaar onnodig passeren. Op 2 juni is ook eindelijk de tentoonstelling 'De vergeten oorlog. Indische verhalen' te bezoeken. Deze zou oorspronkelijk op 3 april geopend worden. Daarnaast is nog tot en met 28 mei de expositie met werk van tekenaar en schilder Maarten Oortwijn te zien.

Vanaf 3 juli is het griezelen geblazen met de tentoonstelling 'Draken, spinnen en andere monsters'. Een tentoonstelling voor jong en oud.

Bezoekers wordt verzocht zich vooraf aan te melden via info@purmerendsmuseum.nl of telefonisch op werkdagen via 0299 472718. Men kan kiezen uit de volgende blokken: van 10.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur). In het weekend is het museum open van 12.00 tot 16.00 uur. Wel even aanmelden.