Sow to Grow aan Westerstraat 111.
Sow to Grow aan Westerstraat 111. (Foto: Aangeleverd

Sow to Grow weer open

ENKHUIZEN - Interactief Museum Sow to Grow is vanaf zondag 7 juni weer open. Voorlopig alleen op de zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur.

Het museum voor plantenveredeling en de rol daarvan op de wereldvoedselvoorziening en het welbevinden laat bezoekers kennismaken met bloemen, groenten en kruiden zoals ze groeien en bloeien en niet zoals je ze ziet in de supermarkt. Het maximale aantal bezoekers is dertig personen. Ook de regel van 1,5 meter afstand is van toepassing. Bezoek is alleen mogelijk na online of telefonische reservering. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging. De eerste 100 kinderen onder de 12 jaar ontvangen een miniatuurknuffel voor 2 euro in plaats van 5 euro. Info: Sowtogrow.nl.



Het museum werkt met vrijwilligers van wie een groot gedeelte onder de risicogroep valt. "Als gevolg hiervan zijn er slechts een beperkt aantal vrijwilligers uit de niet risicogroep beschikbaar waardoor we niet op de gebruikelijke openingstijden beschikbaar kunnen zijn. Op de website en Facebook staan de actuele dagen en tijden vermeld", aldus een woordvoerder.

Mocht u er iets voor voelen vrijwilliger te worden, dan graag een kort berichtje op info@sowtogrow.nl waarna we u benaderen. Leuk en dankbaar werk.

Om een indruk te krijgen van wat u in ons museum te wachten staat, kunt u alvast online in de stemming komen. Er staat een kort introductiefilmpje op de site en op Facebook. Dit zal zeker inspireren om het museum te bezoeken. Voedsel in onze wereld en de zekere verkrijgbaarheid nu en in de toekomst is van levensbelang, zeker in deze onzekere tijd. Wij geven inzicht in de mogelijkheden.

Knuffelen is in deze tijd buiten de gezinssituatie niet mogelijk. Om kinderen tot 12 jaar de mogelijkheid te geven om toch te knuffelen bieden wij voor de eerste 100 kinderen beneden de leeftijd van 12 jaar een miniatuur groenteknuffel aan voor de speciale prijs van € 2.-- in plaats van € 5.--.

Onze vrijwilligers zijn er trots op bezoekers weer te mogen ontvangen. Bezoekers zullen er iets meer moeite voor moeten doen maar ze zijn niet minder welkom. We hebben het via het formulier op onze site www.sowtogrow.nl of telefonisch via 0228 725747 zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.